Mina nygamla rutiner

Så var man ensam igen för den här gången, familjen lämnade Norrköping för några timmar sedan och Jimmy och Elin är på väg mot ett nygammalt spännande liv som hundföräldrar. Efter att de for vid sex tiden i morse var jag bara tvungen att provligga i min nya bäddsoffa, hittills har jag bara legat i min inte allt för tjocka tältsäng, som fungerar men knappast är någon dröm. Lyckligtvis fungarar bäddsoffan bra, förutom att den lutar lite till mitten, så aktar man sig inte så finns en viss risk att man rullar ner. Huga!... Eller förstås... I mina gamla sängar finns det liksom inget mitten då de bara är en enmansshow, så jag får väl vara tacksam istället. Men jag kan åtminstone nu glatt konstatera att det var ett lyckat köp.Hurra! Var la jag nu den där trumpeten... Nåja får vissla någon segerfanfar istället. *tuttelituttelituttiduuu!*

Det känns lite småskumt som det alltid gör när man ändrar rutiner och vanor. Nu har man ju helt plötsligt ingenting runt omkring mig längre, utan är lämnad åt mig själv igen. Det är ju inget större problem för en ensamvarg som mig själv, men det är ju svårt att komma ifrån att det är rätt skönt med tryggheten av att veta att det är någonting i närheten av mig. Därför det skulle vara extra skönt med en ny lägenhet med, inte bara för att den verkar fin och bättre på alla sätt och vis, utan också för att även om jag skulle vilja vara själv där en stund så vet jag att jag bara behöver gå ut ur mitt rum för att märka närvaron av andra. Och när man sen blir less kan man fly tillbaka till sitt rum.

Saknar redan så klart annat hemma med. Min väldigt intensiva familj till exempel, som kan vara en plåga ibland, men när man kommer till kritan alltid står med en öppen dörr för alla och med kärlek överallt. Är rätt stolt att vara i Olofsson familjen, även om jag retar mig tokig ibland på den. Saknar också stunderna med Sandra och David. Alltid så stabilt, men med möjligheter till diverse mer eller mindre farliga tokigheter. Spöregnsbasket, smyga sig in i charmiga byggarbetsplatser och allt möjligt smått och gott. Filmerna med David och de långa sängkonversationerna om allting med Sandra... Jag kommer alltid att sakna det. För att inte tala om Ronja då. Jag har inget varmt att krama här, alls. Får väl se till att utnyttja Emilys katter då med andra ord!

Ska hitta på något med Rikard och Ulf om en stund, vet inte riktigt vad, men det fixar sig. Kanske ska vi gå och rekognicera området runt lägenheten? Visst har jag gått där många gånger förr, både med Emily och själv, men ha ögonen så skarpa de bara går! Den ligger i alla alldeles bredvid en begravningsbyrå, och inte speciellt långt bort från någa dammsugarspecialister. Inte illa!



Farbror Hipp Presenterar

Det är bara att inse, tak är ofta rätt trista. Man gör sällan någonting med tak, man hänger någon lampa från den kanske, på sin höjd en poster eller två. De som dras åt det hållet kanske sätter upp en spegel. Men annars är de ganska begränsade och enformiga. Ibland kanske det behövs för att tona ner designen en smula, men... nej. Jag tycker vi gasar på istället.

De ständigt tokiga japanerna har nämligen hittat på ytterligare en charmigt onödig pryl. Det är en projekter som heter Umine, som projicerar bilder från en paradisö, rätt upp i ditt tak. Det kan vara skvalpande vatten, sand, palmträd... Yo name it! Oklart om den visar bilder på apor, men det hade ju i alla fall varit en enorm bonus. Apor är balla.

Tyvärr finns den bara i Japan än så länge, men håller man ut så kanske den snart kommer till ett tak nära dig!
Cheka in Prylfeber.se så länge för mer information.

image45
Själva lampan är väl rätt ful, men vattnet ser avstressande ut. Eller blir man bara åksjuk?

Kommentarer
Postat av: Idd

coolt!

2007-08-18 @ 12:27:11
URL: http://praliner.blogg.se
Postat av: J

Eller hur! Glömde skriva priset som inte är så tokigt farligt. Dryga 400 spänn i originalpris, men med frakt, tull, skatt osv så blir det väl en jäkla massa mer. men fortfarande så ger den grymma möjligheter till att rollspela lite Lost, och det är ju inte tokigt!

2007-08-18 @ 13:15:11
Postat av: Emily

Blev riktigt, riktigt fint i taket!
Var ni borta vid lägenheten?

2007-08-18 @ 20:36:38
Postat av: J

jo så smått gick vi dit, huset såg inte så imponerande ut på utsidan som jag trodde, men det är ju insidan som räknas, det vet vi alla ;)

2007-08-18 @ 20:41:40
Postat av: Emily

Precis! Vilken tid är det på tisdag då? Spännande, spännande!

2007-08-18 @ 23:59:21
Postat av: J

13.45 på tisdag... sen får vi väl se hur det går. Jag föreslog att vi skulle baka någonting till kontaktpersonen som en liten muta, men fick inget positivt svar :P Jag som ville visa mina bakskills. Hittills har jag inte ens lyckats baka chokladbollar ordentligt, men personen kanske skulle bli överlycklig och ge oss lägenheten ändå!

2007-08-19 @ 00:10:30
Postat av: The Daves

Mmm... chokladbollar...
...Jag börjar alltid sakna folk vid flytt. Antingen de jag ska flytta ifrån eller de jag ska flytta till, fast helst båda på samma gång! Avsked och sånt är nog djävulens påfund! Men det är lugnt - för egentligen är ju alla människor i hela världen samlade på ett och samma ställe. ;D

2007-08-19 @ 02:01:20
URL: http://mindwaltz.wordpress.com/
Postat av: J

Ja det är ju ett sätt att se det på, men om man får vara lite pessimistisk så hjälper det ju ingen att träffa dem, de är fortfarande tokigt långt borta :P

2007-08-19 @ 10:12:56
Postat av: moren

mina tårar trilar jonas, förlåt men saknar dej så jävla mycket...du är alldeles för toklångt borta...men är ju ändå så glad att du trivs o har dina super vänner som jag ju har förstått att de är *glad*.
Men tänker att de man älskar finns alltid hos en *ler*.
Jag hoppas verkligen ni får lägenheten, gissa om jag har svårt få nått gjort med tummarna obrukbara *ser dum ut*.
Jag måste få hålla med David om avsked..det är verkligen pest, grät en lång bit sedan
vi lämnat dej..men man ska gråta för vet du vad??? Ogråtna tårar blir till is brukar jag säga, o de ..det är inte bra.
Största bamse kramen till dej Jona, från mamsen

2007-08-19 @ 12:07:41
Postat av: D

Ouch! Hörru det är min perfekta fantasivärld du kissar på nu! Får man inte låtsas lite bara? :D

2007-08-19 @ 12:08:09
Postat av: Anonym

Glömde visst att tilltala JÖNAS! Så nu var det gjort :P

2007-08-19 @ 12:24:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0