Mitt 2007?

Nej. Jag har inte tänkt göra en nyårssummering. Jag tror inte att någonting bra kan komma av det, lika bra att låta bli. Listor är annars superkul, men mitt 2007 känns som ett förbannat jävla skitår, sett till det stora. Mycket frustration, konflikt, oro och en hel del ångest. Visserligen gäller det motsatta med, men jag har lite svårt att minnas det bara. Spontant var det roligaste att vi fick lägenheten, vilket inte förstås är fyskam, men innan och efter det känns det tunt. Jag skulle ju förstås kunna göra en best of med annat i stället, mer ytliga men ack så viktiga saker, men känner inte att jag riktigt har fantasin till det just nu. Kanske sen. Men för att sammanfatta, nej 2008, dig tror jag på istället.

Däremot kan jag såklart berätta om vad som har varit på gång de senaste dagarna! Igår skulle vi dra ut, Jag, David och Linus. Vilket vi också gjorde, men blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Efter att ha smygdruckit en liten flaska Jägermeister var mitt på stan (hihi, jag är en sån badboy, nu kommer tjejerna att flockas...nähä.) började vi med en hyfsat fin middag på Lilla Kina, friterad anka med champinjonsås skulle testas minsann. Var ganska coolt, ett slags mellanting mellan kyckling och kött, med den kanske läbbigaste såsen någonsin. God, men konsistensen var som.. ja. Nån trögflytande, slemmig vätska, ni får använda er egen fantasi för lämplig liknelse. Det var dock svårt redan där med ölen, fick verkligen kämpa för att få i mig den. Men vi hade mysigt, satt där någon timme och snackade, innan vi drog vidare till Old Williams Pub, en cool sportpub. Men där var det ännu svårare att få i sig alkoholen, jag var tvungen att ge upp efter en halv öl. Jag vet inte om det var psykiskt eller fysiskt eller en kombination men det ville sig helt enkelt inte, och jag är tillräckligt ohäftig för att förstå mina gränser. Det ville sig inte så väl för de andra herrarna heller, så Linus gick hem och jag och David bestämde oss för att se bio i stället. Vad vi ville se hade vi inte den blekaste aning om, så vi gjorde det ända rätta i sammanhanget. Vi klunsade (du vet, sten-sax-påse) i biljettkön . David vann klunsen mot min Arn och därför såg vi American gangster med Denzel Washington och Russel Crowe, den kan jag verkligen rekomendera! Så häftiga är vi. En gång nörd, alltid nörd. Får se till att festa loss ordentligt i Norrköping snart i stället. Hugo is the shit.

Idag har det varit en lillreunion, Jag, david, Cajsa och Malin reste till Malin för mat och spel och film. Var jäkligt länge sedan jag träffade Cajsa, hade näsatan glömt bort hur rolig hon är, men bara nästan. Blev påmind om mitt framtida yrke som vi sa i slutet av gymnasiet skulle vara att starta upp den "moraliskt tvivelaktiga tidningen SLICK!" så hmm...där har jag kanske ett projektarbe? Någon som vill delta? Jag kan lova ett mittenuppslag till den första som hör av sig, och den som är riktigt duktig kan till och med få vara med på framsidan. Så kom igen, jag skulle lätt spöa ut Bingo Rimer!

I morrn blir det nyårsfirande hos Sandra, då jag och David ska gästa. Hon bjuder på maten så jag och David skulle fixa efterrätt, en bärpaj. Hur ska det gå till? Det blir ett spännande sätt att sluta året på, kommer att vara bär och mjöl fulla köket...

Min julrapport

Desvärre så blev det ganska mycket som jag befarade, även om jag själv började må bättre. Det gjorde dock inte resten av släkten. Oops. Nästan samtliga i släkten blev magsjuk, vilket ju inte direkt bäddar för festernas fest. Att Jimmy blev magsjuk på julafton gjorde det hela lite läskigare, han får ju inte gärna spy med sin diabetes. Vilket väl känns så där, med tanke på att även om det inte var jag som startade viruset så var det jag som var den främsta smittobäraren. Och visst spydde han större delen av julafton också. Visserligen var han utom fara, men det kändes så där kan jag ju säga. Då dessutom pappa var den enda i familjen som var helt friskt gjorde det ju också att humöret och allt fint som hör julen till fick gå bort lite grand. Inte den bästa julen någonsin kanske, även om vi gjorde vårat bästa för att göra det mysigt.

image102
Bror min var ganska sjuk, febertermometer och allt.

Julklappsutdelningen var så klart najs, även om vi fick avbryta den i tid och otid då Jimmy behövde springa iväg och spy. Men ett litet axplock av vad jag fick:

  • Mina glasögon, sen länge. Det vet ni redan.
  • En ny kamera, som jag har längtat. Den är lite skum, blixten är nämligen superstark och närbilder tenderar att få allting att se ut som att de är placerade i den beryktade långa ljusa tunneln. Jag har inte heller riktigt förstått hur fokusen vill ännu, men det kommer och det är bara att lära sig den så blir det säkert bättre.
  • En redigt varm och skön tröja, med lite ränder trot eller ej. Blev mycket förvånad då den var åtminstone några X för stor, men liten i sin storlek, och huvtröjor ska ändå vara baggy. Så helt rätt.
  • En ny klocka, en Diesel Time. Fake eller inte har jag ingen aning om, men snygg är den. På tal om vrister så fick jag också ett snyggt armband, av det mer lätta slaget. Så det är ballt, då har jag två olika stilar där, den här lätta, och det större tyngre som jag fick av Emily i födelsedagspresent. Vem kunde ana att accessoarer var så roliga?

image103
Nej okej, jag är inte den skickligaste fotografen heller, ge mig lite tid! Kom igen! ... Snälla?
  • Spider-man 3, är man nörd så är man. Filmen är väl sisådär, men att den inte skulle finnas i min samling... Nej det finns inte. Dessutom får man se Peter Parker dansa och se EMO ut. Hur värt är inte det?
  • Ett fotbollsuparspel. Ett sånt där som man hittar i halv sluskiga skämtbutiker, men jag ser faktiskt fram emot att testa den. Jag menar hur gör man fotboll ännu mer intressant? Jo genom att även tävla vid bordet! Februari med CL matcherna Zlatan - Torres och Arsenal - Milan till exempel. Då blir det åka av!
Juldagen såg lite mer stabil ut, brorsan och farsan var igång tidigt, och rockade. Rockade? Jo rockade, brorsan hade nämligen fått Guitar Hero III av mig i julklapp. Snacka om beroendeframkallande. Jag måste bara skaffa det till Ulfs PS3 sen, nåt annat är inte tänkbart. Jag menar Backyard Babies och The Hellacopters? Hallå eller? Givet ju.

image104
Brorsan rockar på!

image106
Och pappa, van musiker, likaså.

Dagen slutade dock inte alls speciellt kul. Jimmy började må mycket sämmre igen, så pass dåligt att vi tillslut fick ringa på ambulans. Inget livshotande, men absolut inte bra, då hade han spytt nonstop i flera timmar... Lyckligtvis fick han dropp och morfin på akuten, så han blev bättre. Men skulle man sammanfatta julen sitter det inte så fint. Jag måde helt jävla pyton dagen innan, de flesta av oss mådde pyton på julafton och på juldagen så blir det ambulanshämtning. Häftigt värre.

Nya tag nästa jul i stället?

Jonas förstörde julen

Nej okej, så drastiskt är det inte. Men jag börjar bli nervös.

Gårdagen var till stor del en alldeles strålande bra dag, fullbokad till max. Började med att jag hade sovit över hos Jimmy, för att änn en gång spöa skiten ur spanska ligan med Atletico de Madrid, samt titta på den i särklass bästa julkalaendern någonsin, Sunes Jul. Den är så klockren att jag inte vet var jag ska börja, så jag lämnar det därvid. Det är bara att konstatera. Nåja, denna dag skulle börja med lite sen julklappshopping med bror min. Alltid trevligt, även om vi kanske var lite väl effektiva. Men tiden gick ut på att vi sökte upp Elin och hennes vän på Waynes istället. Jag väntade mest på Sandra, då jag äntligen skulle träffa henne. Visst fick jag vänta en stund ytterligare, Sandra skulle inte vara Sandra om hon inte var sen, 45 minuter mer exakt. Men det var nice, gick omkring på stan och framförallt Kupan ett tag, skrattade, provade lite kläder och åt naturgodis och så där. Störtmysigt helt enkelt.

Tidspress dock, hade också lovat mormor att komma över på fika. Den är väl inte så mycket att orda om. Jäkligt gott fika och glögg som vanligt, och mer eller mindre vilda diskussioner över matbordet. Bestämde oss för att vi ska dit i kväll, för att kika på El Classico som TV4 av nån jävla anledning frångått sina vanliga sändningsprinciper och lagt den på TV4 sport istället. Allt för att få mer tittare, jävla skräpgäng de är. Trots att de nästan fått 2000 klagarbrev så spelar det visst ingen roll. Men mormor har kanalen!

Jag ska vidare, Malin stod på tur i dagsschemat. Skulle handla lite mat att göra tillsamans och se några julfilmer i deras mysiga lägenhet i Ersmark. Maten var kanske lite sisådär, lite för smaklös för min del, men filmerna var bra. Eller åtminstone en, Love Actually. Den andra filmen The Holliday såg jag inte klart, dels för att det var en chickflick utan dess like, men också för att min mage helt plötsligt vänder sig. Jag springer till deras toalett och spyr, utan att fatta någonting. Ringer farsan för att hämta mig, spyr igen på vägen hem, vid ett dike som värsta fyllot. Kommer hem, spyr 4 gånger till över natten, kan inte sova en blund.

Det betyder väl att jag:

  1. Är för berusad. Men jag hade inte druckit något, förutom en liten likör hos Mormor. Så dålig blir man inte av en likör.
  2. Matförgiftad. Visserligen blev mormor också dålig som mig, men ingen annan har känt av något. Kan vara överanvändning av laktos, men det har jag aldrig spytt för tidigare.
  3. Magsjuk, och där börjar klockorna ringa. Det har nämligen varit kräksjuka på gång i släkten och området, så det är väl förmodligen det som har skett mig. Den verkar slå till snabbt och skoningslöst, först kände jag ingenting, sedan mår jag som att jag blivit överkörd av en ilsken elefant.

Jag mår jävligt illa idag med, men har inte spytt åtminstone. Men illa mår jag, trött är jag och allämnt yr från vätskebristen med. Tog just tempen, 39 grader istället för mina vanliga 36...Så feber förklarar en hel del. El clasico är bara att glömma, mina planer på att kontakta David likaså. Jag kan bara ligga i mitt rum i princip, och göra mitt bästa för att ta igen förlorad sömn. Dieten har åtminstone varit intressant. Tydligen ska det vara en bra idé att dricka små sippar av coca cola. Jag har också druckit en äcklig vätskersättning, ätit en skål kycklingbuljong, svalt pepparkorn och börjat tugga på en påse ostbågar. Jag förstår inte varför, men tydligen ska saltet vara bra, och att ostbågarna drar ihop ämnena i magen på nåt sätt. Jag klagar då inte, värre medecin kan man ta.

Så nu är ju bara frågan om jag kommer att må så här i morrn? På självaste julafton? Ligga i mitt rum, sörpla på buljong och göra mitt bästa för att inte smitta ner resten av familjen?

Lysande.

Min återkomst

Jösses, jag finner inga ord... eller jo det gör jag visst det. Jag hatar verkligen att åka tåg. Åtminstone då det handlar om enormt många timmar. Detta av flera anledningar.

1. Jag blir änn mer osocial på tåg, och vill inte prata med folk, hur trevliga och roliga de än verkar. Jag vill bara bort därifrån. Den här gången fanns det vissa mer eller mindre bra alternativ. I min avdelning fanns det massvis av kinesiska turister, som inte kunde varken svenska eller engelska. Det fanns en herre som satt och skakade och såg ut som den halvgalna fransmannen i The green mile, han med cirkusmusen. Det fanns en jätte till karl, som jag gissade på var hög hela resan... om inte annat var han väldigt skelögd och stirrade på mig hela tiden, då han inte försvann någonstans eller sov. Det fanns också en vanlig, vilt pluggande tjej och två homosexuella killar som var väldigt öppna om sitt sexliv, på gott och ont. Av dem var det närmast de tre sistnämnda som var aktuella för konversation, men som sagt, tråkig som jag är så gav jag fan i det.

2. Jag kan inte äta på tåg. Jag vet inte varför, men all mat blir genast mycket äcklig när jag befinner mig på ett tåg, kanske är det för hur det skakar, jag vet inte. Under de 16 timmarna jag reste fick jag i mig en hårdbrödmacka, och det var klockan 5 i morse då jag väntade på en buss i Jörn.

3. Jag kan inte sova på tåg, vilket är den värsta. Tiden går så fort när man sover, men den går så oerhört långsamt när man försöker sova men misslyckas. Dels är det trångt och dåligt med benutrymme. Dels har man suttit på samma sätt i ett dussin timmar, så man börjar bli lite stel och öm i kroppen. Sen släcker de inte ner belysningen heller. Att sova på tåg är ett fett fail med andra ord, och känns jävligt frustrerande. Förutom en misslyckad timme på eftermiddagen, då morsan sköter om kusinbarnet idag så det är inte helt lätt att sova, så har jag alltså inte sovit sedan klockan 10.00 i går morse. Stabilt, orkar inte ens räkna hur många timmar det är. Men många är det.


Fast hem kom jag. Till min förskräckelse så har all snö försvunnit och förvandlats till ondskefull is. Jättehalkig ondskefull is. Den fanns bara för nån dag sedan, men sen var jag på väg och då väljer den att smälta bort. Typiskt.
Nåja vad spelar det för roll? Jag är hemma, och det är jättemysigt. Julpynt överallt, julmusik, vi har klätt granen, jag har besökt brorsan i deras nya lägenhet och jag har klappat vovven flera gånger om. Hon har blivit märkbart äldre sedan jag var här senast, men ännu finns det krut i den gamla tanten!

Nu borde jag därmed gå och lägga mig. Har visst en del sömn att ta igen.

Min resa hem

... Är först i morrgon. Men jag är redo att åka hem nu, det är det som är viktigt. Visserligen är inte allt klart med hemsidan och dess video, och uppsatsen är långt ifrån färdig. Så fruktansvärt långt i från färdig. I vanliga fall hade jag haft ångest upp över öronen över detta faktum men äh. Skiter väl i det. Mycket tid att skriva den på hemma. Så hur firar du jul? Videon är i alla fall helt omarbetad de senaste dagarna, vilket känns rätt stabilt. Nu behöver jag inte skämmas varje gång jag tittar på den i alla fall. Vet inte hur många jäkla timmar jag har lagt ner på den jävla videon, och ändå få ut en halvtaskig produkt. Nåja can't win them all. Hemsidan Marlene gjort är läcker åtminstone.

Låsen på skolan fuckade sig i dag, läskigt. Trodde inte att jag skulle kunna komma mig ut. Vilken mardröm är inte det, vara inlåst på skolan? Jag hade nog skrikit mig hes i min allra högsta stämma. Kanske smyggråta lite i hissen.

Hade en timmes pratstund med Magnus Hjelte på Gestaltningsbyrån idag, om en möjlig praktikplats. Mycket trevlig kille, har haft honom som handledare tidigare med, och det verkar vara grönt ljus! En grej att slänga av axlarna åtminstone. Jag ska under mina tre månader där få jobba helt på egen hand, förutom alla möten, idébollande, materialdiskussioner osv, och antingen göra eller utveckla något de bara har på idéstadiet, redan börjat utveckla, eller rent utav hitta på ett eget projekt. Och det är på riktigt liksom. Och jag ska göra mer eller mindre allt själv, vilket också är en jävligt spännande utmaning! Budget, tidsplaneringar, projektbeskrivningar, anordna möten, styra och kanske producera innehåll, ja helt enkelt vara en projektledare för mitt eget projekt, men med den viktiga skillnaden att jag gör det i någons namn, någons rykte. Så det måste vara bra... Ibland är det häftigt med krav. De små grå har redan börjat studsa runt som små glada papparazzis (hur fan stavas det egentligen?) som har hittat Justin Timberlake pissandes på en bil eller nåt. Men väntar en stund innan jag gör någon utläggning om idéer ännu...

Vi julfikade sedan hos Marlene. Mycket mysigt. Nersläckt, tända ljus, gosig hund, fika och glögg. Vad mer kan man begära liksom?


Så då är det dags att packa... tycker alltid att det är svårt. Hur mycket ska man egentligen ta med sig? Kanske bättre med en liten packning, rör sig ju trots allt inte om så många dagar...Ska man ta med sig kavajen? Ska jag verkligen vara så finklädd någon dag? Tja... Kanske lika bra. Extra skor? ... Nä. Jag är kille, jag har ett par skor, året runt, punkt.

Klockan 15.22 börjar så min resa hem. Ser verkligen inte fram emot timmarna i tåget. Så. Extremt. Många. Timmar!
Vad ska jag underhålla mig med? Har ett gameboy, min bärbara dvd - får väl se om nån scrubs säsong antar jag, och ett nytt nummer av Level. Får väl räcka antar jag. Har en vattenflaska och 5 hårdbröd... tur att jag inte gillar att äta på tåg då. Suck. För att göra det hela bekvämare så har jag ett byte i Jörn vid 5 tiden på morgonen, och dessutom en mittenplats vid ett större bord hela vägen från Stockholm. Jag hatar att sitta i mitten. Vad är det för ett jävla påhitt? Låt mig sitta vid ett fönster eller i gången, inte inklämd mellan två, troliga, pingstvänner som diskuterar vilken kyrka som egentligen är bäst. Ipod svik mig inte nu!

Men till slut kommer jag hem. Jag har längtat så länge. Träffa mamma och pappa, och njuta av deras mat och kärlek. Spela tv-spel och skratta med Jimmy och Elin. Träffa David, Sandra och Malin, och bara göra vad som helst, de är expert på det allihopa. Och så träffa Ronja då. Som jag har längtat efter henne. Sitta och klappa henne med hennes huvud i mitt knä, kanske för de sista gångerna. Jag ska ta tillvara på dem.

Dagens låt är något förvånande You look so fine / Garbage. Lyssna på den.


Dagens katt

image101Min jäkla skola

Gud jag är så trött. Kom hem för bara en liten stund sedan, och började min skoldag klockan kvart i 9. Och samma sak i går, jävulskt, nästan overkligt långa dagar. Och jag kan ju trösta mig med att det snart är helg... Nej just det ja. Vi ska visst vara på skolan då också. Det är bara att komma hem, sova, gå till skolan och sen gå hem och sova igen.

Trodde att vi var klara, men vi behövde filma nytt material. Och det är kallt och jävligt ute nu, så det är mindre kul. Blev en jobbande lunch i redigeringsrummen, och sen åtskilliga timmar redegering. Och inte är det klart inte. Tiden tills jag åker hem kommer att vara mycket intressant. Och inte blir den mindre intressant eftersom jag har 125 spänn att leva på fram tills dess, det blir en ungefärlig daglig budget på cirka 25-30 spänn, beroende på om jag räknar dagen för resa eller inte. Så hade jag minsta lilla tanke på att ta revansh på mig själv för förra dricktillfället och gå ut på pumptömningen mellan redigeringstillfällena, så är det bara att fetglömma nu.

Ibland suger det att vara student. Och det ska bli fruktansvärt skönt att få komma hem, bara för ett litet tag. Nog för att jag har en hel hög med skolarbete även då men... Då är det i alla fall jul.

Mitt filmande

*crunch*

Det är ljudet av min nacke som knäcker till sig, efter att äntligen vara klar efter två dagars relativt intensivt filmande och kanske framför allt bärande av kameraväskor, kamerastativ och övrig skit. Men nu är det, förhoppningsvis över. Igår var vi alltså och filmade i Stockholm, och detta sjukligt tidigt. I alla fall om man är van student. Man bör inte vara ute på morgonen om det är mörkt, det är bara fel.

I Stockholm gick det inget vidare. Vårt intervjuoffer var inte så lätt att jobba med (även om han pratade roligt) och vi var inte alls själva på topp. Tog inga anslagsbilder, få inklippsbilder, och byttes inte på vinkel, utan det ser mycket stelt och långsamt ut, precis det motsatta målet vi hade. Det var en massa tjaffs också där vi ville filma, även om vi fick styr på det till slut, men hjulen snurrar mycket långsamt ibland. Blev rätt så stressigt efter det, vilket väl inte gjorde vår insats bättre.

Jag passar inte in i Stockholm. Hur många som helst som är uppklädda, medan man själv går omkring i en luvtröja och kameratrunkar. Maten är svindyr dessutom. Åt på NK restaurangen, 73 spänn för falukorv. Ouch. Men många roliga affärer dock, även om jag inte alls hade tid till att besöka dem.

Idag har det gått bättre, tagit revanch på vårt babysims besök. Marlene var med denna gång som kameraman, och på fyra personer var det betydligt enklare. Fick en del roliga bilder (Till exempel på mig när jag leker med en bebis! Det trodde ni ALDRIG va?)och en del bra intervjuer. Lugnande.

Sedan dess har vi filmat diverse prator, intron, och nyss var vi på judoträning för barn, för att få lite närbilder på aktiva ungar. Fan vad svårt det var att komma dit. Har ringt flera dagar i sträck, minst 5-6 gånger, utan resultat. När jag väl lyckas få tag i killen så säger han att det inte är han man ska prata med. DOH! Lyckligtvis var det betydligt lättare att få tag i den nya killen.

Nu är det chilla som gäller. Mysbyxor på. Kanske orkar jag laga mig en middag med. Champions League kanske, schysst att halvsova i soffan, kanske lite oboy till...Farbror Hipp Presenterar

Jultemat fortsätter, och vad är mer jul än klapparna under granen? Ibland är det lite svårt med dessa klappar, helst ska det ju vara hårda paket med nåt ritkigt häftigt i, vilket inte alltid är lätt att ordna. Men kan du inte komma på nåt att ge din allra käraste i år? Varför inte ge något mjukt istället? Dig själv.

coolstuff.se säljer nämligen en "naughty knot" som är precis vad det låter som. Ett presentband, anpassat för dig och din närmaste. Kanske inte passar som en inflyttningspresent direkt, men håller du någon kär eller vill impa på en ny hunk/hunka, finns det bara en julklapp, det vet du. Kostar ca 200 spänn.

image99Dagens katt

Bara för att det är jul. Djur i tomteluva är alltid rätt.

image100

(Hittad på http://flickr.com/photos/lamiky/328149358/)

ICAs äckliga kött

Tittade just på Uppdrag granskning från i går på SVTs hemsida, och blev så jävla äcklad. Jag har alltid varit lite smått misstänksam mot köttfärs men efter det här, vettefan om jag kommer att våga köpa charkvaror på ICA igen. Janne Josefsson och hans team fick tips om att ICA återanvänder sina köttvaror och bara sätter ut ny datummärkning på förpackningarna. Så Janne och co gömde undan klistermärken på köttförpackningarna som hade sista förbrukningsdag, för att återvända dagen efter. Och visst fan, visst fanns förpackningarna med klistermärkena kvar, men med ny datummärkning. Det var otrevligt nog inte det läskigaste de gjorde dock. En gömd kamera i köttcharken visar hur personalen slänger skämd kött i en slaskhink, maler ner det till köttfärs för att dryga ut nya köttförpackningar, eller steker om och marinerar om köttet till något annat. Allra värst var när en tant tog upp köttfärs som låg på golvet, la det i en förpackning och paketerade om den som att det är något hon gör varje dag. Och detta i Stockholm och Sveriges fyra största ICA MAXI butiker, så man får anta att det är ett system som används Sverige runt. Frågan är om andra butikskedjor gör likadant? Läste på SVTs forum från en fd anställd på Hemköp att de också har gjort så länge, så det är väl lika bra att tro det värsta om övriga affärer med. vilka produkter ska man egentligen våga lita på?

Nya dödsskjutningar i USA, nu på ett köpcenter, minst nio döda. Massmördaren ville tydligen bli kändis. Har det gått så långt att folk dödar för att få sina 15 minuter i rampljuset? När det skjuts på skolor, så blev det vakter, metelldetektorer och gud vet vad. Ska de behöva måsta göra så mitt i city med? Ska det vara så jävla svårt att ändra vapenlagarna istället?

Min integrerade negerboll

Styrig dag i dag, skulle jag vilja påstå. Egentligen var det dags för rond två i filming på babysim, men KSM är en mycket märklig utbildning där alla årskurser gör allting samtidigt, så självklart hade vi inte tillgång till en kamera, inte en vettig sådan i alla fall. Så det fick bli till att öva, Micaela och Rikard skulle bli tajtare i sina roller framför kameran, så att det känns rätt och bra när vi nu filmar på riktigt. Det blev aldrig riktigt bra, RIkard drog sig ur rollen. Så då får lilla jag hoppa in och agera istället. Känns som att jag har ganska mycket att göra i alla fall, det var inte mitt ansvar, meeeen. Vad göra liksom. Vår tanke var i allafall att om vi kan gå till Konsum, filma när vi handlar där och gör något så ointressant som att laga chokladbollar, och faktikst få flyt i samtalen och en säkerhet framför kameran så kan till och med det bli intressant. Tror vi faktikst lyckades rätt bra, kändes rätt stabilt ändå. Vi valde att ha blått och gult strössel istället för kokkos eller strösocker. Menade att det skulle vara negerbollar som hyllar Sverige...Fan vad roliga vi är.

Äntligen börjat fixa lite med praktikplats. Skickat cv och mailat till tidningen Level, SVT och Gestaltningsbyrån här i stan. Har inga förhoppningar, men vore onekligen skönt med en plats någonstans där man faktikst vill vara. Ska väl även skicka till NT, men vet egentligen inte om jag får ut någonting av det. Men någonstans måste man ju vara liksom. Hursomhelst suger det tjurskit att skriva CV. Liksom, vad är jag bra på, vad är mina mål? Jag vet inte! Herregud fråga nåt vettigt istället typ, vem är mest pinsam: fröken Spears eller Amy whats her face? Där har alla ett svar. Mitt är Britney just nu. Enbart för hennes Gimme gimme låt, som är fullständigt värdelös, med en video som är ännu mer fullständigt värdelös. Måste nästan titta bort av pinsamheten, så illa är det.

Och bara för att den är en klassiker som kan tittas på hur många gånger som helst: The Landlord.

Vår fest (efter)

Bluärgh... jag har många gånger fått höra "aldrig mer" dagen efter en fest, men har inte själv haft chansen att yttra orden. Men nu känns det som att det är min tur. Aldrig mer.

Jag hade förvisso väldigt kul, det kom mycket trevligt folk, musiken var helt okej, vi hade hyfsat mycket plats i vårt vardagsrum, folk behövde inte köa värst till toaletterna då vi har två och så vidare. Fina presenter fick vi med, Sune spelet Ryska posten och en Darin affisch av Anders, lite halvporriga böcker utav Viktor och så supercoola skyltar till var och en av oss av Victor och Katarina. "Do not disturbe, love shack(ing) by J-bomb in progress". Klockrent.

Men då kommer vi till den mer jobbiga biten då, som jag inte är van vid. Runt halv ett hade min kropp verkligen fått nog av vodka och öl, jag måste nog bli bättre på känna mina gränser, så jag går in i badrummet och spyr som ett svin. Gud vad jag hatar att spy, men nu gjorde jag det länge och väl. Sen gick jag och la mig, inte speciellt sugen på fest efter det, inte så där jätte fräsch vid det laget kanske. Vilket var synd eftersom jag faktiskt verkligen var sugen på utgång... Men nåja jag fick ha fest här ändå, man brukar väl också säga att förfesten ändå alltid är roligast. Men kan inte komma undan med att det var väldigt pinsamt för min del. Går ifrån min egen fest, spyr och lägger mig sedan, medan det fortfarande är folk kvar i vardagsrummet och tjoar.
Fast äh. Det hade kunnat vara värre. Jag spydde iaf inne på toan, och somnadei min egen säng...

Vaknade klockan 5 i morse. Doh. Bakis som en jävla gorilla. Kunde inte somna så jag tvättade upp allt som hade med mina källsliga bravader att göra. Lyckades faktiskt somna om klockan 7 och vaknade för ett litet tag sedan igen, fortfarande bakis men mer som en schimpans kanske.

Julmys ikväll då, om nu folk vågar komma. Inte säker på vilken film som är aktuell, även om jag röstar på Adam Sandlers aninemerade musikal 8 crazy nights. Jag är inte så jävla sugen på vinglöggen dock. Usch. Köper nog julmust istället...
Vår fest (före)

Det känns lite coolt, har längtat länge efter fest och det verkar komma åtminstone hyfsat med folk, blir lite speciellt då. Städning för full rulle, det behövs. Gömma undan lite saker och så. Speciellt viktigt med dammsugning, var visst ett tag sedan det skedde senast. Vilken outfit då? Har inte så värst mycket att välja mellan, men ska kolla upp hur det ser ut med en ledig kavaj. För stelt? Snobbigt? Får man göra så på fest? Har tjejer klänning och kjol måste ju vi också få klä upp oss...

Sen får jag se. Som vanligt är jag mest intresserad av Hugo, var visst typ... Jeanskväll. Inte en aning om vad fasen det innebär, men låter onekligen lite coolt. Även Trappan låter intressant med rockfest, har fått lite Nifters låtar, som spelar där i kväll, av Emily och det lät stabilt. Många Indiepopare här dock, så får väl se om det är en möjlighet. Viktigt hursomhelst är att avsluta med Max helst. Var ett bra jäkla tag sedan jag var där, och fyllekäkat där på riktigt har jag aldrig gjort.

Ser inte fram emot att vara pissnödig hela kvällen natten dock.

Igår var det mys, jag och Rikard gjorde våra mackor igen. Fy satan vad gott och fy satan vad dyrt. 100 spänn var, men det var det ta mig fan värt. Sedan sitta i filt och titta på först Robocop och sedan dokumentären Not yet rated.Lyckad fredagskväll helt enkelt.

Idag såg jag Goal, filmen om amerikanaren som kommer till England för att spela Premier League fotboll, och hör och häpna, den sög inte. visst den var inte jättebra, men helt okej faktiskt, klart mycket bättre än ryktet den har.

Så lets get this party starting! Måste fixa så att Ulf har killing in the name of med RATM, det är inte en fest utan den.

RSS 2.0