ICAs äckliga kött

Tittade just på Uppdrag granskning från i går på SVTs hemsida, och blev så jävla äcklad. Jag har alltid varit lite smått misstänksam mot köttfärs men efter det här, vettefan om jag kommer att våga köpa charkvaror på ICA igen. Janne Josefsson och hans team fick tips om att ICA återanvänder sina köttvaror och bara sätter ut ny datummärkning på förpackningarna. Så Janne och co gömde undan klistermärken på köttförpackningarna som hade sista förbrukningsdag, för att återvända dagen efter. Och visst fan, visst fanns förpackningarna med klistermärkena kvar, men med ny datummärkning. Det var otrevligt nog inte det läskigaste de gjorde dock. En gömd kamera i köttcharken visar hur personalen slänger skämd kött i en slaskhink, maler ner det till köttfärs för att dryga ut nya köttförpackningar, eller steker om och marinerar om köttet till något annat. Allra värst var när en tant tog upp köttfärs som låg på golvet, la det i en förpackning och paketerade om den som att det är något hon gör varje dag. Och detta i Stockholm och Sveriges fyra största ICA MAXI butiker, så man får anta att det är ett system som används Sverige runt. Frågan är om andra butikskedjor gör likadant? Läste på SVTs forum från en fd anställd på Hemköp att de också har gjort så länge, så det är väl lika bra att tro det värsta om övriga affärer med. vilka produkter ska man egentligen våga lita på?

Nya dödsskjutningar i USA, nu på ett köpcenter, minst nio döda. Massmördaren ville tydligen bli kändis. Har det gått så långt att folk dödar för att få sina 15 minuter i rampljuset? När det skjuts på skolor, så blev det vakter, metelldetektorer och gud vet vad. Ska de behöva måsta göra så mitt i city med? Ska det vara så jävla svårt att ändra vapenlagarna istället?

Kommentarer
Postat av: Anonym

UH..

2007-12-06 @ 13:21:57
URL: http://esjostrom.blogg.se
Postat av: Emma

Åh, jag såg detta på nyheterna igår. Fattar hur tusan man kan lura sina kundr på det sättet, förfärligt äckligt! :/

2007-12-06 @ 13:22:10
URL: http://sommarungen.blogg.se
Postat av: J

Nu ska man visserligen vara vaksam mot Janne Josefsson som brukar ha en vis vana att förstärka materialet, till exempel så, mig veterligen, fick vi aldrig veta hur de fick in en dold kamera i charken, eller om de verkligen valde butikerna av slump, eller om det var ett fast tips om just de butikerna. Men ändå rätt gräsligt att det förekommer över huvudtaget...

2007-12-06 @ 13:39:37
Postat av: David

"När det skjuts på skolor, så blev det vakter, metelldetektorer och gud vet vad. Ska de behöva måsta göra så mitt i city med?"

Bush-administrationen vill väl ha en polisstat så...

2007-12-09 @ 12:38:01
URL: http://www.myspace.com/d_m_a_r_k

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0