Min melodi

Blä. Jag är sjuk , har feber och är dyngförkyld. Jag hostar som en skorsten med lungcancer. Är det inte ganska orättvist? Jag har aldrig rökt en cigarettjävel i hela mitt liv men ändå får jag den här hostan i tid och otid.

Jag försöker ta en dag i taget. Har inte sovit många timmar sedan måndags. Jag antar att det är ganska naturligt, men Ronja gör sig alltid mer påmind framåt natten. När jag sover hemma i Skellefteå låg hon allt som ofast bredvid mig. Antingen i sängen vid sovdags eller i soffan med huvudet i ens knä när man tittar på tv. Jag kommer nog inte att kunna sova ordentligt när jag är i Skellefteå på ett bra tag framöver, fan vad extra påmind man kommer att bli att hon faktiskt inte finns mer, jag ser inte fram emot det. Min fina vän. Sen hostar jag som sagt hela tiden med. Svårt att gå någon ordentlig sömn när det känns som att man ska hosta upp ett hangarfartyg varannan minut. Jag har så obeskrivligt ont i halsen just nu.

Har tagit en paus i mitt projektbeskrivnings skrivande. På riktig svenska betyder det att jag inte kommer att skriva mer på den utan lämna in den som den är. Den duger precis som den är. den behöver inga extra väl valda ord, den är vacker ändå. Eller hur det nu var. De får fan nöja sig hursomhelst.


Läste på Emilys alltid lika eminenta blogg (finns länkad längst ner till höger vid namnet Rojiblanca) om soundtrack i sitt liv. Inte bara musik man gillar och som är bra utan reflekterar och kanske representerar ens liv för tillfället. Tror jag har hittat min tillfälliga sådan i alla fall. Det är ganska skönt att ha en låt att ty sig till. Maybe Tomorrow med Stereophonics, ni som har sett Crash känner säkert igen den. Har ni inte gjort det bör ni göra det, det är en bra film.

då jag inte lyckades embeda filmen av någon anledning så får ni gå här istället.


I've been down and
I'm wondering why
These little black clouds
Keep walking around
With me
With me

It wastes time
And I'd rather be high
Think I'll walk me outside
And buy a rainbow smile
But be free
They're all free

So maybe tomorrow
I'll find my way home
So maybe tomorrow
I'll find my way home

I look around at a beautiful life
Been the upperside of down
Been the inside of out
But we breathe
We breathe

I wanna breeze and an open mind
I wanna swim in the ocean
Wanna take my time for me
All me

So maybe tomorrow
I'll find my way home
So maybe tomorrow
I'll find my way home
Ronja

Jag vet inte vad jag ska skriva, annat än att jag behöver det. Just nu i skrivande minut tar de bort dig. Och jag är så ledsen och kan inte sluta gråta, och ser knappt tangnterna genom mina tårar. Det finns inget ord som kan förklara hur mycket du betydde för mig men jag måste skriva ändå. Du var det finaste i mitt liv. Den finaste vän en människa kan ha. Glädjen när du träffar på någon, en hund, människa, mig... Den kommer jag att ha med mig hela livet.

Jag älskar dig gumman. Nu, då och för evigt.


image126


Maybe there is a God above 
But all I've ever learned from love
Was how to shoot somebody who outdrew you
And it's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken hallelujah


Mitt liv som rocklegend

Måste säga att gårdagen kändes som en ytterst trevlig dag trots allt. Jag var lite oroad innan. Lång dag på skolan, och dessutom gropen gjorde inte det hela bättre. Kändes rätt tungt, just då. Men dagen blev mycket bättre än väntat. Så här var det:

  • Etikföreläsning. Låter kanske inte helt hett, men läraren gör det väldigt intressant med debatt och ärliga diskussioner om moral. Mycket intressant, kanske den bästa föreläsning på mycket, mycket länge. Tiden gick snabbt och man började verkligen tänka till! 
  • Lunch på 3 kronor, med Anders, Rikard och Emily. Mycket nöjsamt och då allas "inre präst" förutom Anders sa till oss att det skulle vara mycket otrevligt att gå till skolan till nästföljande föreläsning, om upphovsrätt med en betydligt träigare lärare,  så satt vi kvar, och diskuterade på egen hand istället. Mycket djupgående och intressanta samtal, länge sedan jag fick sådan intellektuell stimulans från en diskussion.
  • Snabb tur på stan, vilket väl egentligen inte är så mycket att orda om, men det är alltid trevligt att vara på stan med sällskap. Dessutom införhandlade vi...Guitar Hero III!
  • Handboll, Sverige - Spanien. Mycket spännande match, och vilken avslutning! Det ligger lika tills det är fyra sekunder kvar, och den svenska målvakten räddar en boll, passar till en rusande Jonas Källman som lägger bollen i mål. Med under en sekund kvar av matchen. Vilken dramatik, som vi vrålade av lycka. Sport är för gött.

image121
Handboll är en förjäkla spännande sport egentligen. Synd att Norrköping inte verkar ha ett handbollslag som spelar i högsta eliten. Här är en jävligt suddig bild på Doder, den coolaste spelaren sedan den flygande köttbullen Vranjes.

  • Och sedan kvällens huvudnummer. Guitar Hero III. Fy satan vad bra det. Jag har ju spelat det förr, men ändå. Jag blir alldeles hänförd av plastgitarrens charm. När jag står där och spelar Backyard Babies minus celisius eller The Killers when you were young så känner jag mig som en rockstjärna. På riktigt. Världens bästa spel, nu och för evigt.image122
Är hon inte vacker? Okej vi har gått lös fullständigt med klistermärken, men den ska ju vara spacad!


image123
Ser ni hur mina fingrar verkligen flyger fram?


image124
Ulf tror att han har en chans. Det har han inte.


image125
Rikard tränar rockposen. Helt klart godkänd.
Mina måndagsbetraktelser

Måndag alltså. Undrar vad jag ska göra nu? Det är lite nystart, ny vecka, nytt projektblock, nya utmaningar. Har mailat min "chef" angående om att besöka hans kontor för lite brainstorming, men inte fått något svar. Antar i och för sig att det är ganska lugnt, terminen börjar ju tydligen inte förrän onsdag ändå. Så vad ska man göra? Nu har jag varit ledig i ett par dagar, vilket så klart är enormt skönt, men det är lätt att bli för avslappnad. Jag gillar inte att gå sysslolös för länge, blir rastlös. Jag borde åtminstone gå till skolan och skaffa mig lite cash, har ett par gammla kvitton för stockholmsresor som jag ska kvitera.

På tal om cash, det här med csn är aldrig lätt. Har nu registrerat mig och skickat in studieförsäkran, men inte betalat kåravgiften, eftersom att jag har den offantliga summan 50 kronor till godo. Så frågan är om man måste ha betlat den för att vara registrerar? Det är en logisk kullerbytta, du måste betala för att få pengar, men för att kunna betala måste du få pengar. Suck. Får väl se vad som händer om ett par dagar.

Vår hyresvärd har tydligen försökt få tag på oss nu på morgonen, men vi snarkade allihopa. Undrar vad han kan tänkas vilja? Blir alltid nervös av sådant. Det enda busstreck jag kan komma på att vi gjort är att jag i går vände på grannens välkomstskyllt, eftersom att det på andra sidan står "dra åt helvete!" och jag tycker att sådant är enormt charmigt. Där var jag kanske för stygg. Meh.

Såg the Saw igen med Rikard, Emily och Frida. Det är alltid roligt att kolla på film med dessa damer, de lever sig in i filmerna så bra. Är nåt läskigt skriker de, och som de skriker. Det var inte filmen som var läskigast, även om den är psykologisk och så, utan reaktionerna. Mer skräckfilm säger jag! Men varför glömde jag att fota? Människor som gömmer sig under filtar och sneglar upp då och då är klockrena fotoobjekt. Darn!


Farbror Hipp Presenterar

Boy, det var länge sedan va? Har legat lite tommt på den fronten på senaste tiden, men nu har jag hittat något jag gillat igen. Jag är som ni kanske vet, barnsligt förtjust i sugrör. Allt blir lite godare, lite häftigare om man har ett rör att suga det från. Men jag gillar inte alla. De här stela pinnarna är oftast färgglada, men ack så opraktiska och ickecharmiga annars. Därför blev jag glad då jag surfade in på coolstuff.se och hittade Strawz, som är sugrör men som du själv bygger ihop! Lustiga former, eller att dricka ur flera olika glas samtidigt... möjligheterna är oändliga. 129 spänn kostar det, och det är fanimig frågan om det inte är värt det.

image119
Jag skulle nog aldrig dricka nåt, utan bara sitta och bygga hela tiden...


image120
Jag är kär!

Mina rädslor...Listade!

Shit, var nästan en vecka sedan jag skrev här på bloggen, och av någon anledning har statistiken för antalet besökare aldirg varit så hög som nu. Kanske ni tycker bättre om när jag inte uppdaterar den? Men skiter väl i er då, jag kommer att uppdatera den oavsett, så det så! In your face och så vidare.

Senaste tiden har varit minst sagt intensiv. Presentationer, projektrapporter och all annan möjlig skola har legat i vägen. Men nu är det klart! Ja typ i alla fall. Lite småpill här och där, men i stort, så yes, inget mer p8 projekt! Wooohooo! Jag måste visserligen ta tag i min praktik snart, men i dag är det fan i mig en vilo dag. Jag ska göra så lite jäkla skolarbete som det bara är möjligt. En ledig kväll liksom. Kan inte riktigt minnas när man hade en ledig vardagskväll där man åtminstone inte satt någon timma med skolarbete. Satan vad jag ska njuta av det.

Så en hel dag ledig. Finns så mycket möjligheter. Jag har redan spelat tv-spel. Lär bli mer. Jag kommer att se Lost tills ögonen blöder. Lost är så jävla bra, en av de allra bästa serierna jag någonsin har sett. Solklart fortsatt samling där med andra ord! Ska kanske försöka städa lite här idag med. Det kan behövas, det kan det verkligen. Snart flyttar råttan från Museet för glömska hit tror jag, bland sina kusiner dammråttorna. Ska man försöka laga lampan med? Tja... Får väl se. Lampjäveln är närmast magisk, aldrig stött på en lampa som så envist vill hänga kvar på sin plats. Jag tror den har en förbannelse över sig. Dessutom börjar handbolls EM ikväll! Det ska bli kul, handboll är en mycket underhållande sport med väldigt långa män. Jäkligt länge sedan jag såg dock, har min favorit, den flygande kötbullen Vranjes slutat?

I Lost händer det då och då rätt läskiga grejer, och det får en att tänka. Vad är man själv egentligen rädd för, eller som man åtminstone tycker är obehagligt? Jag skulle inte vilja kalla mig en skrajsen person, men det finns trots allt en hel del grejer jag helst undviker. Här är listan! (Utan någon speciell rangordning.)

  • Leverpastej - Kanske en av de saker som jag tycker är allra mest obehagliga av alla döda ting. Leverpastej. Bara namnet är äckligt. Jag har jättestora problem med pastejen, speciellt om den är bredbar. Lukten, utseendet, konsistensen... Smaken kan jag inte uttala mig om, för i helvete heller att jag skulle låta skiten komma nära min mun. Använder nån samma smörkniv till pastej och smör kan jag inte gärna äta av det smöret längre. Jag tycker till och med att det jobbigt att ställa bort pastej efter att nån har varit dum nog att äta det till frukost. Det är med tveksam min och ett löst grepp mellan tumme och perkfinger som jag snabbt slänger in den i kylskåpet, med förhoppningen att jag aldrig behöver ta i något sådant äckligt igen.
image115


  • Fisk och andra vattenlevande djur - Fiskar är äckliga varelser. Det mesta som lever i vatten är äckligt, om de inte råkar vara ett däggdjur. Det är ju inte så att jag börjar skrika i panik och gömma mig bakom en vän om jag ser en akvariefisk, utan snarare att jag gör den obligatoriska "stå-och-öppna-och stänga- munnen- med-ett-smack-ljud-med-läpparna-grejen" i fel eller tio minuter. Men de luktar illa. De är slemmiga och fjälliga. Fisk smakar dessutom illa, ja jag har provat ett antal gånger. Andra vattenlevande djur är lika äckliga. Jag mår illa varje gång någon äter kräftor, kokar dem levande, bryter av deras lemmar och suger musten ur dem. Jävligt brutalt och äckligt.
image116

  • Tända eld - Ja ljus, vedkaminer, korvgrillning vid en öppen brasa, är alla väldigt mysiga. Det tycker jag med. Men jag är ingen fan av att behöva sätta igång elden. Eller vara i direkt kontakt med den överhuvudtaget. Jag undviker helst att använda en tändare eller till och med tändstickor, även om dem trots allt är att föredra. Jag är så långt ifrån en pyroman du kan komma. Jag gillar dock som sagt elden, den är romantisk och skön, men jag har väldigt stor respekt för den. Men så länge någon annan startar upp den och tar hand om den, så är det lugnt. Då är det bara att elda på.

image117

  • Folkmassor - Jag blir bättre på det, och jag försöker träna på det då och då. jag har nästan helt kommit över hissar till exempel. Men är det riktigt mycket folk tycker jag fortfarande att det är lite jobbigt. Jag gillar inte att armbåga mig fram, eller att en 50 årig gubbe ska andas mig i öronen. Är det väldigt mycket folk på en liten yta så söker jag mig ganska automatiskt till en mer öppen yta. Inte så action kanske, men så är det. Men förhoppningsvis kommer jag att vänja av mig det med. Tids nog.

image118

Mitt illamående

Usch. Jag känner mig som en svikare. Jag har mått illa och känt mig spysjuk hela dagen, så jag valde att stanna hemma. Jag har sagt till Rikard att det bara är att ringa så tar jag mig till skolan ändå, om de får några problem. Jag är säker på att Richie och Micaela klarar dagens arbete själva, men det är ändå mycket jobb som ska göras inför presentationen, och det känns verkligen inte bra. Kanske är det stressen som har gjort sitt, även fast jag har kännt att magbesvär är på väg ett par dagar nu. Ändå trist, och ändå dåligt samvete.

Igår var det uppsatsopposition. Gick väl helt okej, inte strålande, men som väntat ungefär. Har några dagar på oss att kompletera den, det blir nog fint. Även en middag på Maccedonken med Emily,  alltid uppskattat. Inte så mycket donken som Emily då alltså, även om burgarn faktiskt var helt okej den med. Samt så beställde jag säsong 2 av Lost plus b-filmerna Fantastic Four och Elektra. Varför jag gjorde det känns i nuläget ganska oklart, men förmodligen för att det var ett erbjudande. "två filmer för 69 kr". Varför går man på sådant hela tiden? Hade någonting stått att det var på REA och ändå kostat två hundra mer än ord.pris så hade jag förmodligen gått på det med. 

 
Jag vill köpa en ny skjorta.
 

Lamporna i köket vill inte fungera. Fick laga mat med ficklampa för ett par dagar sedan. Måste åtgärdas snart.


Imorrgon är det Emilys event Att skapa en ledare, som jag har varit sugen att gå på ända sedan de presenterade den. Sen är det kanske fest på kvällen med, får se vad som händer. Hoppas jag är frisk bara. Det skulle verkligen suga annars.

Mitt levande Internet!

Woho! Jag har fått min dator att fungera igen! Den har nämligen sedan jag kom tillbaka från Skellefteå inte riktigt velat fungera. Nätverkskortet hade  av någon anledning lagt av helt, och hela datorn kände sig nere och startade om sig själv hela tiden. Men nu är det bättre. Nätverkskortet är förvisso fortfarande dött, men jag tyckte att jag skulle prova med en vanlig ethersladd, det skadar ju inte att prova i alla fall. Och se på fan, det fungerade! Nu behöver jag bara köpa en ny, väldigt lång, sådan och en massa såna där sladdfästare, så är jag god as new. Betydligt billigare än att behöva köpa en ny dator i alla fall, tjoho! Det känns lite onödigt dock att jag körde om mitt wondows från scratch. Så många nya saker som måste installeras igen, och fixas och trixas med. Men då har jag i alla fall ett litet projekt på gång. 

Helgen väljer jag att inte tala om, men  fy fasen vad det suger med att stressskriva uppsats. Men den blev klar i alla fall. Typ. Lite läskigt på något sätt att det är min roomie Ulf som faktikst ska opponera på oss. Är han inte snäll så då jävlar...

Oerhört lång dag i dag annars. Samlas på skolan klockan nio för att hinna klart allt som har med projektet att göra och visst hann vi, vid 20 kunde jag börja traska till Anders som skulle titta över mitt kort. Men grejen är att vi jobbade kanske en halvtimme - 45 minuter av den tiden, resten av dagen ägnades åt att vänta på att filmen skulle formateras om till Internetformat... Vilket tog ungefär 3-4 timmar. Då kommer vi på att vi gjort ett fel, lämnat kvar gammalt material senare på tidlinjen, och måste göra om allting. 2-3 timmar till av väntan. Fy satan. Men nu är vi i alla fall klara, mer eller mindre. Ofattbart. 

image112
Engagerade studenter. 

image113
Blyg student. Om du inte lyckas lista ut vem av det är, så pekas den skyldiga ut av en annan student. För att göra det hela lite mer jobbigt.

image114
Jävligt uttråkad student. 


I morgon vankas det sällskapsspel. Och framför allt en städning. Jösses vad rörigt här är.

  

Mitt nyår

Så var det en sån där nyhetsafton igen då. Egentligen en ganska överskattad dag, men vet du? Jag hade kul, riktigt kul till och med. Det började kanske inte så strålande dock. Som jag skrev förra inlägget så skulle vi äta hos Sandra, jag och David skulle göra paj och sen skulle vi improvisera därifrån. Nu kom jag undan med pajen då jag fick pappa att göra den, men Sandra bor trots allt nästan en mil bort, och i nyårstider är det inte helt lätt att hitta en chaufför som är nog nykter, så buss it is. Det jag hade glömt var dock att nyårsafton räknas som en lördag, och därför stämmer inte busstiderna överhuvudtaget. Så först missade jag den första bussen med en minut, David hann med den som tur var, och skulle gå i förväg. Sedan väntade jag, och framförallt frös då jag bara hade en kavaj, på bussen som skulle komma en halvtimma senare. Den kom så klart aldrig och efter att ha väntat ytterligare en kvart så fick jag lov att ringa brorsan och Elin för skjuts trots allt. Illa. När jag kom fram så hade David inte kommit fram ännu, han hade nämligen gått vilse, så vi fick börja kolla upp eniro och hitta för att luska ut var fasen han kunde befinna sig någonstans. Efter många om och men så var vi till slut på plats.

image107
David och Sandra ser sura ut. De kanske inte är helt nöjda med starten.

Maten var alldeles strålande, en veganlasagne, och jag har nog sällan skådat någon som ätit lika mycket som David, jösses. Efter det var det film som gällde, rysaren Från andra sidan med ingen mindre än pinnen Calista Flockhart. Väntade bara på att Richard Fisk och John Cage skulle hoppa in, men intet. Nej okej, den var faktiskt oväntat bra, ingen superrulle så men helt okej.

image108
Corona kan se helt fantastisk ut. Den smakade inte lika häftigt dock, öl är nog inte ming grej. Då var Jägermeistern vi drack bättre.

En stund innan 12-slaget fick vi lite fnatt och bestämde oss för att gå till stan för att kolla vad som var på gång. Sagt och gjort det var bara att börja promenera iväg. 45 minuter senare är klockan 12 och vi har inte riktigt hunnit ända fram, så vi kramar in det nya året under en bro istället. Väl inne i stan är det heldött, inte ett uteställe öppet. Så vi åker tillbaka med Elin som chaufför igen, först till Sandras hus och sedan till David för att fortsätta ta det lugnt. Så funkar det här. 45-50 min gång, bara för att åka tillbaka där man kom ifrån direkt.

Hos David var det gamla nostalgiska spel som gällde. Ja vi är kanske en smuuuula barnsliga men vad fan. Mix-max och Tjuv och Polis är häftigt ju. Tyvärr han vi inte spela spökslottet.

image109
Jo David, Mix-max är verkligen hardcore.

image110
Blir alltid intressanta skapelser i alla fall...

image111
Hade jag sett så här cool ut hade jag nog också valt att bli tjuv. Varför tjuven går omkring med en jätte nyckelknippa är fritt fram att tolka.

Så gick jag och Sandra hem till mig. Låg och pratade ett bra tag. Alltid inspirerade att vakna upp i det nya året med en vacker flicka sovandes bredvid en... Nej okej, jag vet, det lät medvetet snuskigt, men alldeles rumsrent var det, det försäkrar jag. Försöker bara plocka billiga respekt poäng. Men det kanske är ett dött försök då jag spenderar nyårsafton med att spela Mix-max... Sedan roat mig med att titta på Mona Lisas Leende med nyss nämnda flicka, samt leka med pappas nya GPS. Av någon anledningen ville den att vi skulle svänga mitt i en bro. Självmordsbenägen liten rackare.

RSS 2.0