Min nostalgiska fredag

Ni vet det förmodligen vid det här laget, men ja, jag är en väldigt nostalgisk person. Speciellt när det kommer till barndomen,  och kanske ännu mer de program man såg då. Barnprogram är fina grejer. Ni vet förmodligen redan också att jag tycker att IKA i rutan är hur het som helst... annars vet ni det nu. Ika i rutan är hur het som helst. Men det bjuder ju självklart på så mycket mer. Igår var en fredag ägnad helt i nostalgins tecken. Dagen började med att se pilotfilmen ur självaste Teenage mutant ninja Turtles. För vadå... 25e gången i mitt liv? Jag kan de flesta dialogerna utantill vid det här laget. Men det var ett tag sedan nu, det var helt enkelt läge igen. Dagen fortsatte sedan i god stil med att vi helt slumpvis zappade över till Aladdin på Disney channel. Det måste ju vara en av de allra bästa Disneyfilmerna around, kanske den bästa efter den självklara Lejonkungen. Ren barnslig glädje. Då återstår bara att titta på Lejonkungen, Skönheten och odjuret, Den lilla sjöjungfrun och landet för länge sedan är den barnsliga checklistan stillad för stunden.

På tal om Aladdin så spenderade jag natten med att se olika varianter av låten "En helt ny värld" på ungefär ett dussin olika språk, för att se vilken som är bäst. Typisk välspenderad tid? Jag måste nog ändå säga att den svenska är bäst. De flesta verkar faktiskt hålla med, även internationellt. Den engelska är skräp. Men seriöst, det här kan vara en av de mest romantiska scener jag någonsin sett i en film, animerad eller ej. Vem vill inte åka på en flygande matta, se oerhört vackra miljöer och få en sång tillägnad sig själv på FÖRSTA daten? Jag skulle vara helt såld i alla fall, om ni undrar. Har någon gått i Jonas dating tankar så är det bara att skaffa sig en matta med andra ord.
Ikväll är det fest igen. Har inte peppat upp mig något speciellt men det ska bli kul. Jägern är bortbytt mot vodka dock.


Såg även Blood Diamond i går. Ruggigt bra film. Det är inte ofta jag känner tacksamhet att bo i Sverige bara för att ha sett en film, men igår var jag det. Situationen i Afrika är ofattbar, helt obegriplig. Men mycket bra film, och annorlunda att se DiCaprio i en actionroll. Men den klarade han alldeles galant.

Mörk choklad med sesamfrön låter kanske ballt. Eller så är det bara jag som tycker det. Det är det hursomhelst inte. Smakade som hårdbröd doppad i choklad. Ingen hit.Dagens fakta"Sannolikheten att man blir dödad genom att ramla ur sängen är 1 på 2 miljoner."

Så rulla på bara!

Min tappade haka

Den borde vara trasig nu, antingen att den till slut har tappat sitt fäste, eller att den åtminstone borde vara alldeles blåslagen för att ha slagit i marken för många gånger. Jag satte nämlinge uppe halva natten och tittade på youtube. Talang rättare sagt. Och då pratar vi inte om den svenska varianten med halvt meningslösa inslag som att barn sjunger lilla snigel med stängd mun eller imitterar Carola och Tobbe Trollkarl blir lika exalterad varje gång, vad det än gäller. Nej jag pratar om the real deal, främst den brittiska men också till viss del den amerikanska. Tänkte att jag lika gärna kan länka till några av dem mer imponerande, får se hur seg bloggen blir av det bara. Så ha tålamod, den kanske behöver ladda ett tag!

Om vi startar med sång, för många talanger sjunger, det går alltid hem. Connie är 6 år gammal, och man kan tänka att hon är en av många barn som går vidare just för att hon är liten och söt. Men fan alltså, ungen har talang. Helt på ton, och vilken vibrator i rösten med!
En annan flicka Bianca Ryan har hunnit bli 11. Och djupet hon har i sin röst är helt fantastisk. Man undrar ju vad puberteten kan göra med hennes röst, hoppas den inte pajjar något, för det där är fan talang!Terry Fator är en mimare som lyckas med konsten att immitera kända sångare samtidigt som han har munnen helt stängd. Och han gör det bra, hur många kändisar som helst, skulle kunna dedikera 1000 videos med den här killen. Han kan låta som vem som helst. Här gör han Etta JamesSå kan vi gå över till annat kanske? Denna här dansen är inte så spektakulär egentligen, även om han är väldigt skicklig, men showen är  riktigt bra, titta på publiken!Den här borde inte vara fysisk möjlig. Två artister som byter kläder snabbt, och då menar jag snabbt. Men liksom, hur i helvete går det till? De måste vara dataanimerade, det går ju bara på några sekunder, titta sista ombytet liksom. Wow.
Iona är också ett av av dem som besitter helt omöjlig fysisk. Märkligt, läskigt och förvånansvärt upphetsande på samma gång. Vem vill inte ha en sådan flickvän?
Och så finns det ungefär en en miljon till. Så jävla coolt.

Vi vann på Europatipset igår, jag Ulf, Rikard och Anders skulle splitta på pengarna och... vi vann den enorma summan av... trumvirvel... 24 kr. För 11 rätt. Helt otroligt, jag är rik! det räcker till en halv läsk ungefär. Inte illa, inte illa!

I helgen blir det fest, fan vad kul!

Min nördgasm

Wooch! Nörden i mig är alldeles strålande glad. Alla nördsinnen blivit tillfredsställda helt enkelt. I tisdags och onsdags var det returmötena i champions league, som båda skulle visa sig bli bra matcher. Dessutom så var Emily och Frida här i onsdags och för-förfestade till Torres - Chelsea. Tyvärr vann ju Chelsea, men man kan ju inte få allt här i världen. Vackrast var Lampards tårar efter sitt straffmål, för hans nyligen bortgångna mor. Tråkigt men vackert.

Igår hade Iron Man premiär, klart man såg den! Är man serienörd så är man, och det var en mycket bra biofilm. Boys with toys absolut, men vilka leksaker sen! Dessutom massvis av vinkar till oss serienördar som förmodligen går obemärkt förbi för vanligt dödligt folk. Robert Downey Jr är som vanligt strålande och actionsekvenserna och specialeffekterna grymma. Dessutom skrattade hela salongen högt flera gånger, som i Spider-man filmerna. Mycket nöjd!

Annars är det att lira Ulfs nyinköpta GTA IV. Att leka gangster är ju alltid hett, men ska jag vara helt ärlig så är det den minst intressanta aspekten av spelet. Skönast är att sno ett riktigt vrålåk, cruisa runt "Liberty City" (New York) med rockmusik, sticka till affären och köpa en ny outfit, ringa till flickvännen och ta med henne på en date. Kanske blir man inbjuden på kaffe med, om han har tur. GTA har någonting för alla helt enkelt.image182
Vi gav Emily denna katt, och behöll den några dagar. De ögonen var inte att leka med när de stirrar på en medan man gör hemska brott i GTA. Tur att jag lämnat den i sin rätta ägo, den höll på att ta kol på oss!

RSS 2.0