Mitt skräp

Hmm. Statistiken för bloggen är rekordlåg den senaste tid, så intresset ligger kanske inte i topp. Jag är inte så brydd egentligen men jag tycker det talar bra för min sinnesställning just nu. Inte rekordlåg alltså, utan obrydd.

Jag började skriva på en uppgift för kandidaten idag, där man ska skriva vad man har lärt sig de här senaste åren. Kollade igenom gamla anteckningar och arkiverade projektarbeten. Jag var verkligen mycket mer aktiv tidigare, blocken var fulla av nerklottningar och egna iakttagelser. Eller bara kommentarer till mig själv, eller nån putslustig ordvits som jag kletade ner bara för skojs skull. Nuförtiden är det bara en sörja av knappt igenkännbara bokstäver, om jag skriver någonting överhuvudtaget. Arbetena vet jag att jag har brainstormat som en jäkla galning förr, men nu kommer jag knappt på någonting alls. Fantasin verkar verkligen ha fått sin törn för tillfället (hoppas verkligen det är tillfälligt) då jag inte ens längre kan komma på nåt intressant eller ens roligt att säga längre, än mindre sysslor att hitta på, som folk är sugna på att göra. Oengagemang, likgiltighet och ansträngt är ledorden just nu, och det är ord jag inte vill känna igen mig själv i. Men jag ska nog i alla fall se fotboll med boysen/ girlen på onsdag, om intresset finns, och käka glass i mängder är det tänkt. Det känns bra i så fall, var länge sedan något sånt hände, jag ska försöka styra. Jag har mest hängt på vad andra vill eller ska göra, utan någon riktig respons på mina egna, få, förslag. Och det är det väl inget fel i, men inte riktigt mig, att bara hänga på. Andra följer med strömmen och gör som alla andra gör, det har inte varit jag.

I morrn ska jag festa eller åtminstone dricka alkohol på ett eller annat sätt, har inte riktigt kommit på något, men alkoholen har jag, några öl och en 7a vodka som jag och Rikard ska dela på. Det blir tredje gången denna månad, inte heller likt mig. Men jag skiter i det, för jag tror jag kommer att ha roligt, det är väl huvudsaken. Men kanske det mest fantasilösa och strömföljande man kan göra... äh fuck that, fantasin får komma senare.

Jag känner inte igen mig själv, och kanske är det för att jag ärligt börjar se mig själv som white trash. Men jag känner ingen panik eller ångest, för eller senare kommer jag att kasta ut de sopor jag inte gillar.

För att ge ett exempel. En fejkad sista stripp från kultserien Kalle och Hobbe (fantasifull pojke tror hans tygtiger finns på riktigt, och hittar på mycket bus tillsamans, och leker med varandra hela tiden)

image78

Mina frånvarande lila byxor

Så. Äntligen klar med den sista veckouppgiften. Så stört jävla jobbiga de har varit denna gång, fortfarande ganska så oinsatt i ämnet på nåt jäkla vänster. Men den är gjord, jag skrev om Hulken. Han är lite cool tycker jag. Jag skulle också springa omkring utan tröja och med trasiga lila byxor om jag hade haft ett par sådana. Ständigt mysterium varför de inte spricker när han växer. Eller varifrån han får tag i dem, enligt min vetskap är det ganska så ovanligt med lila, superelastiska brallor. Men hade de sålts på ebay hade jag köpt ett par direkt, den saken är klar!

I brist på elastiska lila byxor fick jag nöja mig med annat, blev dock en fin tröja! Inte den bruna som jag hade tänkt köpa, den såg ut som strunt på, men väl en svart, med axellappar. Värsta ballt. Behöver ett par nya byxor, vanliga jeans då alltså, men måste spara pengar till flytten. Är också väldigt sugen på en kamera, speciellt sedan jag skaffade mig en facebook. Men framför allt blir första prioritet när jag har lite pengar en motionscykel. Så jag kan sitta och trampa till tv eller så. Jogging är inte riktigt min grej helt enkelt och behöver ett alternativ. Så en motionscykel it is! Så snart som möjligt, får se hur fattig jag är de närmsta månaderna här... förmodligen ganska.

Jag hade också uppskattat att få bli frisk nån jävla gång, eller åtminstone att få sättas i karantän en dag eller två. Eller en sån där genomskinlig bubbla. Skulle också vara ganska coolt, snura runt i den som värsta hamstern och hoppas på det bästa när jag får upp farten i nedförsbackar. Förkylningen pajjade min chans att få göra radiointervjun, vilket förmodligen gör att jag blir prata istället. Igen. Jag är alltid prata, och jag har inte ens radioröst, betoningarna blir alltid så märkliga.

Jag känner mig rätt snurrig. Heldagsläsande och inget syre kan nog göra det med en människa. Weeeee det snurrar!


Uppdatering 26/9
Förbannade jävla studentbojävlar. Som jag hatar er. Inte nog med att de har fått min uppsägningstid på bredbandet en månad fel, så att jag saknar bredband redan den sista september, jag hade fått en ny lapp på min dörr.

"På förekommen anledning ber vi er att använda er diskoho så lite som möjligt då det rinner ner i lägenheten på bottenvåningen. Vilket är onödigt."

Thats it.  Så det rinner alltså fortfarande ner vatten. Jag har anävnt kranen i en vecka utan att de sagt nåt, och säkert fyllt grannens lägenhet med vatten. Hihi, kul jävla humor klåpare. Och ingen lovan om bättring, att de gör sitt bästa eller tar tag i problemen, så att de snart är återställda. Använd inte vattnet. Det är onödigt. Jo tack, jag har alrig gillat att använda vattnet hur som helst era förbannade kukråttor, det är onödigt!

Farbror Hipp Presenterar

Kläder verkar vara lite av ett tema idag, så lika bra att jag fortsätter right? Jag har tidigare visat upp ett par batteridrivna t-shirtar, i form av en equaliser och en digitalkamera, så jag tänkte att det var dags för lite mer tekniska tröjor. Thinkgeek.com säljer nämligen en härligt nördig t-shirt som visar hur det går till när man spelar klassikern pong! Framtiden är inte silverfärgade overaller, framtiden är t-shirt med rörliga, animerade tryck! 24$ kostar den, men dollarn har ju gått ner kraftigt på senare tid så det är bara att fynda!

image77
Titta de rör på sig!

Mitt möte med nya medier

... Som det inte blev så mycket av. Det var alltså New Media Meeting i Norrköping, där massa ny häftig teknik och projekt visas upp i form av föreläsningar. På kvällen ska det dessutom ha varit ett litet nörd-disco. Så som den glada skit jag är gick jag dit med humöret på topp, och mötte upp Anders, Emily och Frida på vägen. Tyvärr visade det sig att mötet, eller åtminstone den första föreläsningen var ganska mycket av en besvikelse. Det var väl lite små intressant, men upplägget att bara sitta och lyssna på knackig engelska... Nej det var rätt trist och jag gick direkt efter. Vilket kanske var ett misstag då Anders återvände till den andra föreläsningen som var en timma efter, och den var tydligen skitball. DOH!

Nåja jag mötte media på annat sätt i stället. Genom min kära, kära Xbox så klart. Vette fasen vad jag hade gjort utan den, att spela är mitt sätt att koppla av helt enkelt. Vilket egentligen är rätt skumt med tanke på att jag spelade King Kong, kanske det mest intensiva spelet jag någonsin har spelat. Det är ju klart att man blir rädd och uppstressad när en stor jävla T-rex kommer springande mot dig och det enda du är beväpnad med är, tyvärr bokstavligen, en pinne. Med andra ord är det bara att springa som fan och hoppas på det bästa.

image75
Här har man faktiskt en liten picka, som inte gör mer skada än ett ärtrör som man lekte med när man var liten.

Det är märkligt med rädsla. Att tänka sig att se en film eller spela ett spel som är fyllt med skräck är ju egentligen helt befängt, vem vill bli rädd för skojs skull liksom, jävla ångest! Det märkliga är att jag vill. Att bli rädd, samtidigt som man är i en trygg miljö, är en helt underbar känsla, speciellt då man övervinner rädslan. På nåt sätt känns det som att rädsla är en så ren känsla som det bara går. Glädje är förstås underbart, men där kan man behöva känna och tänka efter. Rädsla träffar dig som ett stålrör i ansiktet, vare sig du vill det eller inte.

Det blev ännu mer Xbox på kvällen då Anders och Rikard tittade förbi, för att gå 18 hål i Tiger Woods, Anders debutl. Och vad ska man säga? Han spöade så mycket skiten ur oss att vi inte kommer att behöva gå på toa på ett halvår. På första gången slog han nästan samtliga rekord jag tagit efter måååånga timmars spelande, eftersom han spelade med min egensnickrade karaktär som ska likna mig så mycket som möjligt. Som Rikard sa, "He kicked your ass, with your own ass!". Snacka om naturlig talang. Vågar jag möta Anders igen tro? Ja. Jag ska träna nu, fan heller att du ska få vinna så enkelt igen Anders!

Idag känns det som en söndag och därför slappar jag gärnet idag. Jag borde skriva veckouppgiften, men jag vill inte. Det är tråkigt. Det är inte kul att göra tråkiga grejer. Inte på en lördag. Så jag skiter i det, ibland är världen så enkel.

Farbror Hipp Presenterar

Jag har aldrig varit en mopedkille, eller fordonskille överhuvudtaget, jag gillar inte ens att cykla. Att promenera är så mycket stabilare, med tid att tänka och filosofera på. Men det finns ändå en hel del sköna fordon där ute i världen trots allt. Så en moped är kanske inte aktuellt, men vad sägs om en WheelSurf? prylfeber.se rapporterar om att det holländska företaget med samma namn som sitt fordon, har framställt en slags...Ja vad ska man kalla det, det liknar nästan pacman på något sätt, och vem har inte drömt om att åka omkring i den gula filuren? Man kan köra omkring cirka två timmar på en full tank och komma upp i hastigheter så högt som 40 km/h. svänger gör man tydligen genom att luta sig åt höger eller vänster, känns ostabilt värre. Om man blir stadens hjälte eller dess clown låter jag vara osagt, men ofrånkomligt är att den är väldigt annorlunda. Kostar lite drygt 7000 dollar om du känner dig sugen!

image76Min sjuka dag

Fan då, vaknade i morse med världens tjockaste hals, en ganska rejäl huvudvärk och inte mest feber i världen, men ändå där. Så jävla otimat, just nu kräver skolan extremt mycket tid och jag har egentligen inte tid alls vara hemma från skolan. Men jag försökte dämpa ångesten och tänkte att är det någon dag jag kan vara hemma från skolan på, så är det idag. Och är jag hemma från skolan så kan jag faktiskt ha en chans att kurera mig och därmed inte saknas på de riktigt viktiga dagarna! Hoppas det funkar bara...

Så vad gör man när man är hemma och sjuk? Jag vet att jag borde vila, och inte göra någonting annat. Men det är så mycket att göra känns det som. Jag borde egentligen skriva min veckopuupgift (jävla skitveckouppgifter, så jävla skönt att det är den sista!) då det egentligen är den enda tid det finns att skriva den på då det är nya medier mötet på helgen. Jag hade också fått en liten lapp på min dörr att studentbo vill ha tillgång till lägenheten mellan klockan 8 och nio i morgon, så jag gissar på att det är visning på gång. vilket så klart innebär att jag måste städa, och jösses behöver min lägenhet städas efter att inte ha haft tillgång till vatten på en vecka nu. Nästan grymt av studentbo att lägga en visning så nära efter att man inte kunnat använda vatten på ett bra tag. Fuckers, jag hatar er och ska bli så lycklig när jag inte behöver ha mer med er att göra. Jag vill ju bara ligga och läsa serier eller titta på film...

Igår blev jag minsann bjuden på bio, Rikard och Ulf hade gratisbiljetter till en förhansvisning av filmen "supersugen" och då går det ju inte att tacka nej. Okej den var ganska plump och jag skulle nog inte betala pengar för att se den, men som gratis bio funkade den väl. Väldigt amerikansk high-school. Sex, sprit och fest, upprepa gång på gång, gärna med nördar som försöker få tag i allt av denna ungdomens nektar. Dessutom innehåller den nog världsrekord i tecknade kukar. Inte illa. Pubertal med andra ord, men det gick an.

Fotboll i kväll, Champions League fortsätter. Igår visade Real Madrid och framför allt Milan styrka, men det är egentligen i dag som de allra mest imponerande matcherna äger rum. Arsenal - Sevilla och Lyon - Barcelona. Men av nån anledning föredrar Viasat att visa Manchester United och Inter mot några knattelag istället. Då väljer jag Inter utan tvekan. Men skulle verkligen, verkligen vilja se Arsenal matchen. Vilken jävla fart det måste bli i den matchen! Hejja!

Farbror Hipp Presenterar

Lukt är ofta underskattat, vi har inte en speciellt välutvecklad näsa, men vi snappar upp mer än vad vi tror. Det sägs till exempel att lukten har en stor del i hur man väljer sin partner. Med det i tanke så kan man kanske tänka sig lite luktdoping? För att öka din attraktionskraft och göra dig oemotståndlig...överallt, så kan du alltid använda parfymen Passion Pheromone Attractant som alltså utsöndrar betydligt mer feromoner, som alltså kroppen använder för att öka sin sex appeal. Parfymen luktar tydligen inte heller speciellt mycket, så det går alldeles utmärkt att blanda med din vanliga parfym. Så vill du ha dig lite, är det bara att lukta lite! Du hittar denna parfym på coolstuff.se för 285 kronor.

image73
En rosa för tjejer, en blå för killar i en väldigt fantasilös flaska. Oavsett sexuell läggning så rekommenderas att du använder rätt sort. Så tag varning!

image74

Om aftonbladet säger att den funkar som den ska, måste det ju stämma!

Anders inflyttningsfest

Sitter här dagen efter och känner faktiskt att jag har en svag huvudvärk, det var ju värst! Ganska märklig då jag inte alls kände mig speciellt full i går, drack bara 1 cider och tre öl, så det är ju inte heller några mängder att tala om. Märkligt. Men nåt måste ju vara fel, jag menar på tvn rullar bilder av golf, och jag har inte bytt kanal! Sen jag började spela TIger Woods har jag börjat förstå spelet och kan, trott eller ej, förstå dramatiken i det. Jag vill verkligen inte bli en golfnörd, jävla moderater, men de här... det var faktiskt inte så tokigt. Men var bara lugn, jag ska se riktig sport senare i dag, både Inter och Barcelonas match. Försökte se Arsenals match mot lillebror Tottenham igår, men streamen ville tyvärr inte. Men Arsenal vann så klart, och leder just nu Premier League, med en match mindre spelad än de flesta andra lagen. Visserligen har det bara spelats 5-6 matcher så långt men i alla fall, Arsenal har öppnat väldigt starkt! Ser mycket lovande ut.

Igår hade Anders inflytningsfest i hans nya fina lägenhet, men första saker först. Jag hade efter många om och men till slut accepterat att försöka skapa en användare på facebook. Jag var mycket skeptisk, jag har knappt rört mitt myspace konto, men kom på mig själv att ha väldigt kul, vi satt vid datorn flera timmar, jag och min facebook. Så nu har jag blivit positivt överraskad av både lastfm och facebook. Vem kunde tro något sådant? Så pass underhållande är det att Aftonbladet känner att de måste varna allmänheten. "Facebook har blivit en drog" säger de och ger tipps om hur man kan ta sig i från detta hemska beroende. Du är inte ensam. Jösses. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article788044.ab

Jag fick också tillbaka mitt vatten i fredags, men tydligen hade studentbo som de klåpare de är, kopplat alla ledningar fel, så varje gång vi på denna våning använde vårat vatten, rann det ner till en lägenhet under oss. Så vattnet kan inte användas likförbannat. jag hoppas att det är återställt nu, annars får jag helt enkelt vara en jävel och använda vattnet ändå, det behövs nu. Sorry killen under, men det funkar inte längre.

Jo inflyttningsfest var det. Kom dit vid klockan 7, långt innan någon annan. Till en början såg det rätt mörkt ut, Rikard, Ulf och FylleAnders hörde alla av sig och sa att de inte kunde komma. Men till sist började det droppa in lite folk och det började ta sig rätt bra faktiskt. Bäst för kvällen var nog när jag, Victor, Hanna och Anders hittade ett litet hörn att snacka i, medan Emily och Frida visade upp konsten att byta låtar, samtidigt som de sjöng som om det var deras jobb att väcka allmänheten ur dess vilande slummer, you go girls! Det var mycket trevligt faktiskt.
Däremot så gick jag hem tidigt, vid 11 tiden till och med och jag hoppas att ingen tog illa upp av det. Det var inte för att jag hade tråkigt, inte alls, men platsen som var planerad att gå till kändes numret för stor för mig. Det verkade ju vara alla studenter i hela världen samlad på en och samma plats, och det är bara för mycket för mig, även om jag har druckit. Dessutom var jag trött och hade inte alls råd att gå ut, även om Hugo skulle ha lockat lite. Nån annan gång istället. Vi ska ju ha vår ryska fest nån gång, mer utstyrslar till folket! ... Inte för att man egentligen måste klä ut sig så mycket för att vara ryss, men äh, whatever att överdriva är skoj!


Farbror Hipp Presenterar

Vissa dagar vill man bara inte. Allt känns mörkt, trist och deppigt. Det finns inget som kan lysa upp tillvaron. Eller finns det?

Kanske en Sun Jar kan vara lösningen? Visst, är du deppig så kanske det inte räcker med att råstirra in i en syltburk, men dess magiska sken kanske kan lätta upp stämningen lite grand. Det är nämligen inte en vanlig syltburk, utan en som fångar upp sol! När solen skiner på den under dagen så laddar den upp sitt solcellsbatteri, och ju mörkare det blir under kvällen, desto mer börjar burken att lysa, allt drivet av solkraft. Ser mycket mysigt ut, nästan något alviskt över den. Kostar 320 spänn på megagadgets.

image71
Är det en vanlig syltburk?

image72
Nej, den lyser!

Min dag utan vatten

Ganska trist dag på skolan idag, fast det var ganska väntat när det trots allt handlar om kandidatkursen. Snacka om att sitta av tid. Har nog inte lyssnat ordentligt en enda av de lektionstillfällena, tur att den sista obligatoriska lektionen nu är förbi. Får väl se hur mycket mer det blir senare, är jag så pass engagerad och motiverad att jag går på en valfri lektion? Jag tvivlar faktiskt, är inte alls i form vad gäller skola.

I form är inte heller Studentbo, som för dagen tyckte det var en kul idé att stänga av mitt vatten. Eller kranen i badrummet fungerar, typ i alla fall, den sprutar i ett ojämnt tempo och det rinner brunt ur den. Mindre mysigt. Kökskranen och toaletten fungerar inte alls. Lite irriterande, ja visst. Att inte ha rinnande vatten är en av mina mardrömmar, vågar inte dricka ur vattenkranen heller då det som sagt kom brunt ur den. Så ingen vätska till i morrn, får se om jag pallar så långt, för hellre dricker jag väl smutsvatten än dör av vätskebrist. Okej man kanske inte dör av vätskebrist efter en dag men i alla fall. Gud vad jag känner mig törstig nu, kakan är alltid godast när man inte kan äta den eller hur?

Annars har det varit Scrubs för hela slanten de senaste dagarna, säsong 4 närmare bestämmt. Man tycker att en sitcom inte borde vara så jäkla fänglslande och bra egentligen, är en stark motståndare av Seinfeld till exempel. Men Scrubs är en klass för sig. Fantasifullt, rått ibland, ibland löjligt men är inte heller rädd för att prova nya grepp eller inkludera rädslor. Saker som död, smärta och rädslan att felbehandla och ansvara för andra människors liv är ständigt återkommande. Men bäst är nog ändå att den i grund och botten handlar om vänskap. Vänskap är det finaste vi har om du frågar mig.


Farbror Hipp Presenterar

Jag skulle verkligen tycka att det skulle suga att behöva sminka mig, jag menar jag förstår knappt hur en kam/hårborste fungerar. Än mindre skulle jag ha modet eller nog stabil hand för att kunna måla mig med precision. För att inte nämna hur lång tid det skulle ta. Har tjejer extra timmar per dag? Hur hinner de med allt? Eller sover de bara ett par timmar per dag, och spenderar resten av tiden framför spegeln? Jag försöker lära mig om det som krävs och all respekt åt de flickor, tjejer och kvinnor som behärskar denna konst teknik. Det är trist när folk inte kan visa sig utan, men fint när man visar upp och förstärker det konstverk man verkligen är.

Nånting jag tycker verkar extra jobbigt är att torka naglarna, efter att man har målat dem alltså. Att inte kunna röra fingrarna och inte kunna fingra på grejer exakt hela tiden... Nej jag skulle inte klara av det. Fast kanske det trots allt hade gått bra om jag hade en blåsapa. Lägg helt enkelt fingret du vill torka på apans bananplatta och låt den blåsa loss och torka dina naglar åt dig. Oerhört söt liten grej! Och vi vet alla att apor är några av de häftigaste djuren som finns, bland näbbdjur, kängurur, och kameler. Finns på coolstuff.se för 59 kronor. Skaffa dig en du med!

image70image69

Min superfylla - Min nystart

Wow. Jösses hujeda mig. Som jag drack igår, som en svamp med smak för alkhol. Cider, vodka, starköl, sätt ett glas med stark, giftig vätska framför mig och jag slukade den. Det kändes därefter med kan jag ju be om att få tala om. Har aldrig druckit mig så dragen förr, men nån gång ska ju vara den första eller hur? Såg helt ärligt talat dubbelt och hade inte direkt perfekt balans i kroppen. Vilket även Anders matta fick erfara då jag tappade all min pommes frites på den. Men tydligen märktes det inte så himla mycket på mig, ja om man inte studerade min nyfunna gångstil alltså. Det känns ändå rätt skönt, trodde jag skulle bli mer aggressiv om jag drack, men lyckligtvis inte. Jag hade dock en benägenhet att göra tummen upp varannan minut ungefär. Men det är väl ganska oskyldigt i sammanhanget i guess.

Så det var kul igår. Landskamp med en briliant Zlatan, öl, tacos, vodka, Rage against the Machine och Sara-vrålande med Anders och Rikard. Sedan vidare till Hugo som var riktigt, riktigt bra,än bättre då vi hittade Emily med gang, eller rättare sagt, de hittade oss. Det var kul att vara ute. Se där, det har sällan sagts efter trappan eller liknande. Men hugo var i en klass för sig, bra musik, bra med folk som dessutom verkade trevliga, sittplatser här och där och ovanligt god öl. Eller så var det att jag var full. Men jag njöt av att vara där i alla fall. Speciellt med tanke på allt som händer, skönt att bara släppa allt för en kväll.

Sov ungefär två timmar i morse och vaknade och kände mig ganska onykter. MEN jag kände mig inte bakis i alla fall, om än lite seg. Det är också possitivt, kanske är en Olofsson trots allt. Sedan fin promenad med Emily för att gå igenom gårdagen och skingra tankarna och tja, få sig en nypa frisk luft. Måste säga att jag uppskattar söndagar bäst efter att ha varit ute eller på fest, av nån skum anledning.

Dock så fick jag rätt dåligt samvete över hur extremt onyttig jag var igår. Skräpmat, alkohol och lite till skräpmat... nej det dög inte. Så det var lika bra att ta tag i det en gång för alla. Börja om att jogga alltså. Jag hatar att jogga, men älskar att ha joggat. Jag kanske ser ut som Jack Black när jag springer där, men känner mig som Tyson Gay. Snabbast i hela världen. Sen kommer trappjäveln och bubblan spricker, och fötterna gör ont som satan. Men ändå. Det är nyttigt att jogga, woho för mig!


Farbror Hipp Presenterar:
Att klä julgranen är en av mina absoluta favoritsysslor på året. Mycket och pråligt ska det vara, med allt krimskrams man har samlat på sig genom åren. Allt ska självklart ackompanjeras av julmusik och sedan en stilla stund, kanske med en tänd brasa på soffan och titta på det vackraste som julen kan ge. Vanligtvis brukar jag vara ganska konservativ av mig i min julgranssmak, det får inte bara vara nya grejer eller julgranskulkor, även om det är det mest självklara valet. Men skulle man nu välja att bara klä den i kulor, varför inte välja sådana som är lite speciella? Prylfeber rapporterar nämligen om en amerikansk site, som säljer julgranskulor med inbygd bildskärm. Så varför inte fira jul med dina nära och kära, genom att titta på julgranspynt som visar bilder på just dina nära och kära?
35 dollar styck lär de kosta. Så vill du fylla hela granen lär det kosta.

image66

image67
Jag hade valt bort bilder på kladdiga bebisar och istället visa upp en bedårande fin hund. Ni vet vilken.

Min styling

Jag borde verkligen, verkligen plugga nu, men har inte varken koncentrationen eller motivationen. Det kommer att bli förr eller senare i dag, men bara inte just nu. Snart. Ge mig några minuter, bara. Många minuter helst. Istället så stylar jag min dator så mycket som möjligt, det tycker jag är alldeles strålande underhållning. Åtminstone då det är lätt. Därför älskar jag mozilla, visst det är redan bättre än explorer på alla sätt, men det är så oerhört lätt att modifiera den efter eget behag. Det är ju liksom bara att gå in här och leka. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/

Själv har jag lagt in colorfultabs, som gör att nya länkrutor byter färg, ordlistor på både svenska och engelska, extra reklamblockare och framför allt All in one gestures, som gör att jag kan navigera genom att hålla in högerknappen och dra åt något håll. Blir alltid lika förvånad när det inte går att göra så på andras datorer, det är ju bara så smidigt. Går inte att klara sig utan, speciellt då det blir så fina färgglada linjer. Det är kul att skriva sitt namn i skrivstil på det sättet. Bäst är ju dock att ändra teman. Gud vad kul det är att ändra utseendet på knapparna. Det är en skam att använda standardknapparna på firefoxen när det trots allt finns så mycket som är mycket snyggare!

Mina favortier:

image53
iFox är en riktigt läckerbit

image54
Toonskin som jag använder just nu


image55
Pimpzilla är så skönt överdrivet bling

image56
cyklene theme 2 black diamond edition är snygg, men bokmärkerna blir tyvärr jobbiga att bläddra i.När man har lekt färdigt med eldräven vill man så klart byta utseende på windowset med, det blå och gröna är inte speciellt snyggt om du frågar mig. Då kan man istället gå in på http://techworld.idg.se/2.2524/1.109862 och välja bland de tre som finns där under namnet royale, som är officiella från microsoft men som av någon anledning inte släpptes som grundval till XP. Instruktioner finns också på sidan och det är inte alls svårt att ha att göra med.

image57
Energy blue är en varaint på standard blå och grön, men är lite mer nyansrik

image58
Noir är egentligen mitt förstaval med sitt svarta och grå tema, men av någon anledning får jag den aldrig att stanna permanent. Med en röd wallpaper hade den varit snygg som satan.

image59
Istället använder jag Zune, som är rätt läcker i sitt svarta och orange. Fungerar fint tillsammans.


Nästa steg är ju då att hitta en wallpaper man gillar. Ett mycket bra ställe för sådant är sidan http://interfacelift.com/
som har massvis av mer eller mindre artistiska bilder till ditt förfogande, som är gratis att ladda ner.

image60
Kanske en olycksbådande bild på en fyr?

image61
Den här är lite otäck på nåt sätt, men det passar mig ganska väl.

Om man då applicerar det på Zune temat... så ser det alltså ut så här:

image64


image63
Jag tror det här blir en vinnare!Och för att få en känsla av hur Firefoxet ser ut så kan man ju då titta på denna bild.

image65
Hey det är ju det här inlägget! Spooky. ...Var har print screen varit hela mitt liv?
Så det är bara att sätta igång och trixa, det är mycket roligare än att plugga och göra sådant man måste!Min Extraordinära hund II

Det började så bra. Var på visning på lägenhet i går, och det var verkligen jättefint. Ett rum var mindre än de andra, men det går att lösa. Har sett film med vänner både i måndags och i går, och allt har verkligen strålat. Icke desto sämre idag, när de faktiskt ringde och sa att lägenheten är vår, inlyttning den första November. Blev så lycklig och sa till och med nåt i stil med: "Det här är en dag för goda nyheter!" Jag tänkte att, äntligen går saker min väg. Men nyheter kommer sällan ensamma heter det.

Så får jag samtal att Ronja är hos veterinären igen. Att det närmar sig. Hittade vad som troligen är flera cancertumörer. Hon är inte borta ännu, vi vill avvakta provsvaren, men det ser inte alls ljust ut, och vi vill inte att hon ska plågas. Det här var inte egentligen oväntat, att hon är gammal och sjuk vet jag ju och jag har egentligen bara väntat men... Jävligt tråkigt när verkligheten hinner i kapp igen.
...
Jag kommer att sakna henne så jävla mycket. Min underbara vän.

Min helg

Oh, I've been working all week I'm tired
I've been working all week and I'm
Just living for the weekend

Hey hey, I've got some money I just got paid
I got some money and I can't wait
At 6 o'clock, I'm out of here

Out there tonight is the night of my life got my name on
Run down the street adidas on my feet I'm on fire

Working all the time, work is such a bind
Got some money to spend, living for the weekend
When it gets too much, I live for the rush
Got some money to spend, living for the weekend


Jag brukar vanligtvis inte citera låtar i mina texter, men just nu kändes det väldigt passande. Hard-fi förstår mig just nu. Det har egentligen inte varit en speciellt hård vecka, åtminstone inte jämfört med vad som komma skall. Men den nya kursen är svår, och hittills relativt ointressant. Den behandlar vetenskap och hur det fungerar att kombinera det med samhället och media och ...snark. Tyvärr, inte alls speciellt intresserad så här långt. Känns som att man helst faktiskt ska vara lite vetenskapligt intresserad för detta och ja. Vi kan väl säga att förutom x-men så är det ganska kort om sådant intresse. Så man måste sitta lite på helspänn, och hoppas att man faktiskt tar in någonting överhuvudtaget som sägs på föreläsningarna. Hoppas det blir bättre, vi kommer väl in på mer intressanta aspekter av det hela snart förhoppningsvis.

Så det kändes väldigt skönt med den första riktiga helgen på länge. Där man faktiskt har gjort någonting på veckan. Utanför skolan har veckan varit alldeles strålande, umgåtts med folk, sett film, fikat, shoppat och så vidare och allt har fungerat bra. Mamma skickade dipp i posten vilket också var underbar humor! Men ändå. Helgen kändes mycket välkommen. Och den har fungerat mycket bra! Fredagen blev det ett kärt återbesök på Max och en längre stadsrunda med Emily. Vi har jagat mobiltelefon till henne och det ser ut som att det blir mitt kärleksobjekt, Samsung U600 som blir den lyckliga utvalda. Om jag kommer att bli avundsjuk? Absolut. Om tjejen har bra smak? Absolut. Men låt mig inte röra den Emily, då kommer jag bara att springa iväg med den och du kommer aldrig att se mig eller mobilen igen då jag gömmer mig i en grotta djupt inne i Vrinnevis skogar och... ja det är ju lite onödigt. Så inte röra okej?

Lördagen var det återigen den alldeles utmärkta filmen Hard Candy som stod på tur, denna gång tillsammans med Rikard. Och ja den var lika utmärkt även denna gång. Intressant att den kan vara så intressant och spännande, fast än det bara är med 4 skådelspelare, varav två av dem bara har någon minuts tid tillsamans, och att det nästan inte har någon musik i sig överhuvudtaget. Häftig film, trots eller på grund av ämnet. Sedan blev det tv-spels golf till två-tre tiden. Köpte Tiger Woods till mig själv i födelsedagspresent för 99 spänn och det var det verkligen värt. Golf är bra underhållning som tv-spel oavsett hur trist det är att titta på i tvn. speciellt om man lyssnar på bra musik till, sedan jag skaffade last-fm så har mitt musikintresse väckts till liv lite igen.

Den här dagen ska jag försöka läsa i kapp lite, har inte fått kursboken förrän idag och det är en hel del ändå som skulle läsas till i morgon. Men det känns ändå okej, hoppas jag lyckas klämma in så mycket som möjligt bara...Kanske Arsenal stream, men alldeles säkert Villareal - Real Madrid ikväll.


Farbror Hipp Presenterar

Det är en söndag när jag skriver detta och som vi alla vet så är söndagar allmän bakis och mysdag. När jag myser riktigt ordentligt så drar jag på mig ett par mjukisbrallor, en filt och mina fina tofflor i form av tjurar. Men alla har inte sköna, mjuka tofflor, och då är det faktiskt dags att införskaffa sig sådana. jag föreslår att du köper sådana som ger dig ordentligt med värme! De här slänger du in i mikron ett litet tag, och sedan håller de värmen för dina fina små fossingar, och hjälper till att skapa den perfekta mysdagen. Finns på megagadgets.se och kostar 269 spänn.
image52


RSS 2.0