Rikards registreringsnummer

En sån där helg har alltså redan sprungit förbi och tillbaka till verkligheten igen. Har en del grejer jag måste göra idag, men det går nog bra. Jag har ganska bra koll på läget. Jag är dock inte helt imponerad över vädret ännu, får vänta och se om det kanske tar sig till slut, det är jäkla trist att fota till tidningen om det inte är fina väderförhållanden. Eller dåligt väder, det är väl dryga 20 grader i solen. Men jag vill ju att bilderna ska kännas sommar, då det är då tidningen kommer släppas. får välan se hur det ter sig om någon timme, kan chilla på tills dess då.
(Jag älskar Firefox rättstavningsprogram, hade hur många stavfel som helst i den texten annars. Jag är nog ett halvfall av dysleksi.)

Bevis på att Lördagen skulle bli en bra dag, och en typiskt häftig blogg anekdot: Jag och Rikard går hem från systemet och diskuterar som vanligt bilars registreringsnummer, du vet de tre bokstäverna  som tillsammans kan bilda ett ord. Som vanligt är det bilen med PMP som börjar diskussionen (bildar alltså PIMP).  Vi funderar på vilken som skulle vara vårt  registreringsnummer  om vi fick välja, och hur långt man får ta det. Rikard valde förkortningen WTF (what the fuck) men är lite osäker på om den skulle tillåtas eller ej. Just då åker en bil förbi oss med just registreringsnummret. WTF. Snacka om att få svar på frågan! Enastående timing och vi bestämmer oss för att det är ett grymt tecken på att saker och ting kommer att gå vår väg denna helgdag.

Det blev en fin dag med, sen inflyttningsfest hos Victor. Han har flyttat till studentboendet Gripen och det innebär att man kan sitta på deras tak och festa. Så jävla nice, varm kväll, öl och jägermeister och sedan titta ut över Norrköping. Jag önskar vi hade en balkong eller nåt. Singstar med. Jag blev totalt utklassad av Malou i Tainted Love, men fick å andra sidan en knapp seger över Rikard i Don't you forget about me. Det måste jag nog ändå vara nöjd med. Raketpennan vi gav i inflyttningspresent var en succe. Alltså en penna formad som en raket, som man kan skjuta upp en halvmeter, meter upp i luften. Det blev ett fylletest. Kunde man inte fånga den utskjutne raketen var man för full. Mina resultat var...blandade.

Ytterligare observationer från lördag natten:
  • Det var en ganska skön känsla att hålla en tänd cigarett mellan fingrarna, men jag är självklart för smart för att röka den. Så det lät jag bli, så jävla skabbigt. Men att hålla i den kändes fint.
  • Sjunger man på Hakkuna Mattata från Lejonkungen när man är på väg någonstans får man ett definitivt svar från förbipasserande som sjunger med.
  • Sveaskeppet  blir aldrig riktigt skoj. För litet. Antingen trängs man på det mycket lilla dansgolvet, eller så tävlar man om de få borden som finns. Annars blir det mest att man står och väntar på att nåt ska hända.

Trevligt dock att möta upp en stund med Frida och Emily. Frida fick min nya hatt, såg bättre ut på henne. Men annars är det ingen hit. Bättre då med efterfest och Guitar Hero med Victor och Elisabeth. Av någon anledning verkar alla tjejer dock ha ganska svårt med detta spel. Den enda jag har sett som har klarat det är Sandra. Men å andra sidan så var hon också den enda av dem som jag har sett testat det nykter. Har nog en del i det hela.

I går var det ultimata bakisdagen. Vaknade som vanligt sjukt tidigt, först 7 och sedan 9, och la mig direkt i soffan.
Riktiga slackerprogram som tittades på igår: Miami INK, Fab 5, Mannen som kunde tala med hundar, Top model, Battle of the Hollywood hotties,  Power of 10, Sanningens ögonblick, samt programmet med den helt briljanta titeln Amerikas smartigaste modell. Lägg till vissa stunder av fotboll och en Panpizza med gyros från Guvagott så är det en mycket fin bakisdag. Att vara lite bakis är fan halva nöjet med utgång.


Farbror Hipp Presenterar

Jag brukar köpa ganska billiga Jeans, och kanske det märks på kvaliteten. En del av dess gylfar har nämligen en tendens att bli slöa och inte vilja stanna uppe. Tur att man har kalsonger på sig i alla dem lägena eller hur? "Överraskning!" Jag har försökt att lösa detta på ett antal olika sätt, och just nu är det dubbelhäftande tejp som jag fäster på gylfen. Men det finns en bättre lösning, på SmartaSaker.se har de nämligen en ZipHolder, ett slags snöre som du fäster på själva... öh... blixtlås...dragaren... och ja, runt knappen då. På så sätt fälls den inte ner, och du slipper pinsamma historier. Kostar 39 spänn för tre, och den är till och med svenskutvecklad.  givet köp, på riktigt.

image181


Dagens fakta:

"Kalle Anka var förbjuden i Finland för att han inte hade byxor på sig."

Jag tycker också att det är märkligt att han har en tröja på sig, men inga byxor. Nudist värre. Alla andra djuren förutom ankorna har det. Ja, inte Pluto då. Han är utvecklingsstörd då han inte kan prata och vara som de andra djuren, så han får sova naken ute på gården. Det är ett hårt liv.


Mitt sök efter Norrköpings själ.

Det är fasen inte helt lätt att hitta bilder på saker man tycker symboliserar en hel stad. Jag har försökt, det är ett måste till min tidning. Försökt hitta både fina och mindre fina motiv, men faktum kvarstår ju. Vad symboliserar Norrköping? Jag har i alla fall gått omkring någon timme vid industriområdet och försökt hitta skitiga saker att fota. Det riktiga industriområdet, inte det upphypade, städade stället mitt i stan. Kan  inte säga att jag hittade nåt nämnvärt. 100 bilder på skräphögar och rost ungefär. Men hey, det har sin charm det också. En bild säger mer än tusen ord heter det väl. Så, varför kan jag då förklara Norrköping bra med ord men svårare att hitta en vettig bild?

Skolarbetet går helt okej, om inte annat blir tidningen mycket snygg, bra jobb av min designer. Men textmässigt är det helt okej med. Lite uppkäftigt. Jag funderar på att kalla den "Sunk - Norrköpings enda tidning". Nåting måste den ju heta så varför inte?  Det är lite kul då jag kan skriva om vad jag vill, därför bestämde jag mig i söndags för att ha en picknick och helt enkelt berätta om den. Vädret är ju så groteskt jäkla fint och har varit det hela veckan.


 image178
Rikard verkar tycka att det är okej, jag lyckades ju baka utan att fucka upp för en gångs skull.

image180
Ingen picknick är komplett utan någon form av lek eller spel.


Andra aktiviter denna vecka är champions league och... nej det är väl ungefär det. Ganska dåliga matcher, men whatever. Ena matchen var Emily här och andra matchen hade jag popcorn. Det räcker ganska bra så. Har också till slut påbörjat den fria skrivuppgiften, jag skriver en dikt om youtube. Åtminstone än så länge. Till slut kanske jag inser vad det är för dumheter jag pysslar med, men jag fortsätter än så länge.


Antal utförda sudokus: 94


Antal dagar som helt pank: 3 ... Pasta igen? Suck.


Fest i helgen? Ja tack! Och nya jeans!Dagens fakta:


"Åsnor dödar årligen fler människor än flygkrascher."

Man ska självklart respektera folks fobier och rädslor. Men att flyga är egentligen ganska ofarligt. Om nu inte åsnor är superdödliga. Däremot är nog en åsna mer miljövänlig, samt roligare att klappa.

Mitt perfekta skott.

Det är fredag kväll. Jag är nästan pank, sitter instängd i mitt lilla, mycket stökiga rum och läser serier på datorn. Och jag är nöjd med det. Lyssnar på lättlyssnad musik i form av Gin Blossoms. Äter en bit mörk choklad. Det hela fungerar ganska bra, och skulle just nu inte byta bort det mot speciellt mycket. Visst är det alltid kul att möta folk och så, men just trivs jag med att bara vara själv. Borde göra mer skolarbete men jag ids rent inte. Skolarbete - scmolarbete. Det kan jag göra nån annan gång.

Igår blev jag kontaktad av Victor lite oväntat, och frågade om jag inte ville följa med till babylhouse för några öl. Det var alldeles strålande på alla sätt. Jag behövde faktiskt ta lite bilder där inne ifrån, och hade alltså det bästa läget jag bara kunde få för att göra det. Men det var schysst av många olika anledningar. Mest för att jag inte var med en av mina allra närmaste vänner, utan hade trevligt och träffade nytt folk.  Bara så där. Det är ju ganska ovanligt för att vara mig, blyg och osäker som jag är. Att jag trots allt kan stå på egna ben och inte bara är ett slags bihang. Men det var bara kul, och jag fick anledning att dricka en golden strike igen, den är så jävla god. Jag undrar vad de tänkte på med musiken dock? De verkade ha ett speciellt tema, att musiken bara skulle bli värre och värre. Först Lars Winnerbäck, som jag inte är någon större fan av, lite fjortisdepp. Sedan gyllene tider som är fjortisfylla. Sedan Magnus Uggla som bara är... ja. Uggla. Väntade bara på att Markolio skulle börja spelas. Lyckligtvis slapp jag.

Idag har det varit strålande väder. Det behövdes lite utomhusaktiviteter tyckte vi, så vi pumpade upp basketbollen och steg klivet ut i världen. Först gick vi till tyska torget som där Expressen hade satt upp nån EM grej. De hade en stor boll folk skulle skriva på. Jag skrev att Ljungberg var snygg. Sen blev det gamla minnen då vi bestämde oss för att dra till mina gamla hemtrakter för att spela. Smög bland annat in på Assessorn där jag bodde för, för att tvätta av oss lite. Är så svårt att tänka mig att jag faktiskt bodde där förr. Jag undrar om de som har min lägenhet nu har har målat om? Givetvis vann jag i alla fall till slut, jag är fan i mig oslagbar i 21 i det långa loppet, men det är inte det häftigaste. Det häftigaste var när jag ville stila lite nonchalant. Och lyckades. Jag vände ryggen åt korgen, sa att "hade det inte varit coolt om jag satt den?" och kastade baklänges. Och hör det där underbara schwiss ljudet när bollen går direkt i nätet.  Skulle nästan ha haft en videokamera, det skulle nog gå in i min hall of fame.


Farbror Hipp Presentar

Jag är en sådan som vill göra något medan jag sitter på toa. Läsa något, lösa korsord eller vad som helst. På den senaste tiden har jag blivit en sucker för sudoku. Snart löst 70 stycken i min alldeles förskräckligt designade sudokutidning, fylld av tecknade karikatyrer av japanska stereotyper i karatedräkter och jättetänder. Men det är ju inte alltid ett toalett besök är helt planerat, och man plockar med sig sin fula tidning. Då är det läge att plocka fram sudoku toa papperet! Det är kanske ett av världens dyraste toapapper då det kostar 70 spänn rullen, men det är det kanske värt? Är det för svårt är det bara att säga någon onliner i stil med:  kiss my ass och avsluta det man egentligen håller på med där inne. Känner du att toalettlivet är lite för tråkigt är det alltså bara att gå in på megagadgets.se och beställa!

image177
Det verkar vara lätta sudokun, så att det inte ska ta så lång tid där inne.Dagens fakta:

"Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten"

Men det gör väl inte så jäkla mycket. Välspenderad tid eller hur? Speciellt med Sudokupapper!

Min ångestuppdatering

Förlåt kära läsare, är en dålig bloggare. Det har helt enkelt inte känts speciellt kul att skriva den senaste tiden. Men nånting nytt ska jag väl kunna få ner? Kanske en ångest countdown passar bra, då det är pretty much statusen just nu ändå?


Skola

  • Det var sista anmälningsdag för masters idag, och sidan man ska ansöka på fungerar inte. Inte så jättebra alls, och jo ångesten infann sig. Som tur var fixade det sig då jag och Emily knackade på hos ansvariga och fick skriva en lapp med våra uppgifter i stället, så de tar hand om det istället. Jag vet fortfarande inte om jag ska välja mastern eller inte, men det är åtminstone uppskjuten ångest.
  • Skrivuppgiften ska relativt snart vara inlämnad och jag har fortfarande inte ens en aning om vad jag ska skriva om. Jävla skituppgift. Och jo, stark ångest.
  • Projektarbetet går helt okej, men har vissa problem. För det första har jag fortfarande inget namn. Hade hittat på ett par bra stycken, men alla var upptagna redan, jävla Jan Stenbeck. Så tillbaka till ritbordet där, börjar bli lite bråttom... Mitt andra problem är att jag saknat bilder, då mina fotografer helt enkelt har för mycket annat att göra. Men jag har lyckats låna en fin systemkamera själv. Vill man ha något gjort och så vidare. Medelhög ångest.

Sommar

  • Jag har inte varit så duktig på att söka jobb som jag borde ha varit, kanske är det redan för sent.  Har bara två sökta i dagsläget, det är inte så bra, men jag har haft så mycket annat att fixa med. Men nu måste jag trots allt betala fler hyror på sommaren. Och mer räkningar. Får jag inte ett jobb så... ja, jag har ingen aning om vad jag gör då. Mycket jävla stark ångest.

Privat

  • Jag är trots allt den impopuläre, ensamma stackare som jag alltid är, och träffar sällan nytt folk eller möter någon intressant / möter någon som jag tycker är intressant. Medelhög ångest, varken mer eller mindre än vanligt, det som är fog när man är en sån som mig helt enkelt. Förföra veckan var jag ganska på, medan jag i förra veckan inte såg en bekant själ. Det går lite i vågor.


Dagens fakta

"Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare."

Och då måste man ju ställa sig frågan.... varför? Om man inte hade nog tandläkarskräck innan så blir det inte bättre av att veta att de gillat att göra stolar som grillar folk.Mitt kassa inlägg

Nu har det börjat sätta in. Det har gått ganska smidigt då jag varit sjuk och ändå mest bara legat i soffan och snörvlat. Men idag känner jag mig bättre, febern är borta och hostan är nästan borta, och då blir det värre. Fasen vad rastlös jag är. Så där jobbigt rastlös, då man inte vill göra någonting alls. Kan ju göra skolarbete, men näää.... två timmar räcker. Kan ju städa lägenheten men näää... den blir bara smutsig igen. Spela? Redan gjort. Film? Inte sugen. Läsa? Tar för lång tid. Så istället sitter man här och... ja vette fan hur jag har fått tiden att gå egentligen. Jag har ju inte gjort ett jäkla piss. Till och med middagen var mikro rester.

Då som nu så brukar svaret vara promenader. Alltid skönt. Bra tillfälle att fundera över livet. Men just nu händer inte så förbannat mycket. Men inte på ett sånt där, fan vad innehålls löst liv jag lever utan mer... lugnt och stilla bara. Det funkar just nu. Men fortfarande lite spring i benen. Kanske blir ytterligare en promenad innan läggdags?

Eh... jag har egentligen inte så mycket att skriva om. Jag har lite tråkigt och öh... Okej mest värdelösa blogginlägget någonsin. Men jag gjorde ett tappert försök. Drar väl på med en Farbror Hipp istället.


Farbror Hipp Presenterar

Jag är verkligen skittkass på minigolf. Jag kommer nästan alltid sist. Jag är för vänster för alla typer av golf. Eller så är jag bara kass på att sikta. Välj själv. Men minigolf är ganska skoj, ändå. Men kanske borde jag träna? Då är det bra med ett minigolfset! Det är egentligen för dyrt för en vettig människa, men skoj ändå! 2000 spänn får du massvis av tillbehör så du aldrig behöver sluta spela! Coolstuff är stället.

image176


Dagens fakta:


"Korta personer har i genomsnitt snabbare reflexer
eftersom det inte tar lika lång tid för signalerna från
hjärnan att nå ut till musklerna"Det kan faktiskt stämma, jag har ganska fina reflexer faktiskt!

Mina virus

Det har varit en ganska intensiv period, kanske inte min kropp är helt van. Jag har nämligen gått och dragit på mig en hyffsad förkylning med allt vad det innebär av trötthet, rosslighet, snuva och feber. Så var god tyck synd om mig. Men nej, det är ganska lugnt, har blivit helt Sudokuberoende och har dessutom införskaffat Tekken 5. Så jag har att göra. Sen har jag hört ryktas om att det finns skolarbete kvar också, jag vet inte, nåt sånt. Rykten sprids så snabbt, man vet aldrig vad man kan lita på.

Jag har annars haft en kul vecka. Till exempel träffat Emily fredag och söndag, ätit pizza med Anders och Victor även det i söndags, och så min och RIkards fest i lördags som var ganska aktiv. Det var verkligen en rolig fest, och bra utgång. Golden strike är verkligen en intressant shot, stark som fan, och det var indianer och cowboys på Hugo. Så mycket mer än så behöver man kanske inte? Så blev jag så där lagom full. Full, men med koll på läget. Så tog jag och Rikard  verkligen revansch på oss själva då ingen av oss spenderade resten av natten på varsin toalett denna gång, stort!


image173

image174


image175
Bakispizzan, stor som ett mindre palats.


Det är inte bara jag som fått virus, blev en mycket nervös själv i fredags då jag tydligen fått massvis av intrång på min dator. Skulle jag verkligen behöva starta om från scratch, igen? Men nejdå, Ulf to save the day, han letade upp ett superantivirus program som förintade dem alla på ett sätt som mitt gamla inte ens var i närheten av. Så kunde man andas ut igen, annars hade det varit en jävla jävel, men nu är det a-ok. Det var jag som fick viruset istället.


Jag är helt ensam denna vecka då Ulf och Rikard är i fjällen och filmar sitt projektarbete. Kommer att bli lite intressant, då jag nog inte varit själv mer än några timmar sedan Oktober. Skönt också, men jag lär ju bli rastlös till tusen. Hade kanske tänkt höra om folk var intresserade av Champions Leauge returen mellan Arsenal och Liverpool ikväll, men vågar nog inte, vill inte smitta folk. Jag får klara mig själv helt enkelt! Jag tror på dig Jonas!Dagens fakta


"Råttor kan inte spy."

Jag undrar hur de gör då efter de har druckit för mycket alkohol? Dör de av förgiftning, eller blir de bara ännu mer bakis? exempel på  djur som spyr hela tiden är hundar, katter och små barn.Min senaste vecka (AKA Min uppryckning, AKA rökning är dumt)

Det förra inlägget slutade verkligen i moll, men det var så jag kände och behövde verkligen skriva ner det. Men nu känns det bättre, jag försöker hålla mig positiv. Jag är förvisso ganska gnällig som person, men som enbart negativ och uppgiven får jag inte mycket uträttat. Så det var dags för en uppryckning helt enkelt. Har dessutom haft ett litet pep-talk med bossen, så nu känns det ganska kul med arbetet igen. Förhoppningsvis kan jag även lösa de problem som har uppstått.

Nu var det en dryg vecka sedan jag skrev senast, så kan ju uppdatera med höjdpunkterna sedan dess, som ni säkerligen bara dör av förväntan för att få höra:

Olearys Rikard fyllde 22 i söndags, men vi tog tillfället i akt att fira honom redan på lördag. Olearys var platsen och Rikards lag United mot Aston Villa på schemat. Jag älskar verkligen det stället. Det är högljutt, passionerat, folk och liv och fan så god mat. Killen som var så full att jag först trodde att han var utvecklingsstörd var kanske inte lika kul. Speciellt då han började veva omkring med stolar. Men överlag en helmysig kväll men jävligt fin mat. Notan var inte så ball dock. 1000 spänn delade jag och Ulf på då det ju trots allt var Richierinos dag. 3-rätters var kanske inte så jävla smart, men ibland måste man unna sig. Jag hade ju kunnat använda pengarna på något totalt ovärt istället, som cigg eller knark. Så vilken himla tur att jag inte är så jäkla korkad i alla fall! Att stödja några av jordens mest ondskefulla företag av anledningen att få cancer, skabbig andedräkt och dålig hy är så blåst att det inte är klokt. Kicken? Blandning av gift och nikotinberoende. Seriöst, nånting bättre kan ni väl använda era pengar och tid på? Hur dumt knark är behöver jag väl knappast ta up.

Gräs I måndags var det dags för rond två i tryckeriletandet. Denna gången var jag mer förberedd och hade till och med kollat upp med sattelitbilder. Nu kunde jag bara inte misslyckas, vilket jag inte heller gjorde. Däremot kom jag dit då de fortfarande hade 40 minuters lunch kvar. Så jag gjorde det enda rätta, förutom att möjligtvis sno en traktor att köra omkring med, och la mig helt enkelt i gräset, på denna strålande vårdag. Hur ofta tar ni er tid till att göra ingenting alls? Bara möta dagen, andas lite ordentlig luft och bara lägga er ner. Det lilla momentet gjorde verkligen min dag, så lite behövs det ibland. Gud vad jag längtar till senvåren eller tidig sommar innan det blir för varmt.

Jacka Okej det är inte så jäkla spännande egentligen, men jag har spanat in en jacka på Åhlens ett tag nu, och i tisdags slog jag äntligen till och köpte den. 600 spänn till, men jag behövde verkligen en ny jacka. Den senaste vårjackan jag köpte var på myrorna på gymnasiet för 50 spänn så det var dags helt enkelt. Den är lite blåsvart och har en Cantona-krage. Jag gillar den. Ett par solbrillor och en chokladcigarett, igen rökning är dumt, till den och jag är tuffast i stan. Eller nåt.

Fotboll, öl och kuddkrig I går bjöd jag in Anders och Emily till Arsenal - Liverpool, mitt lag mot Emilys Torres och Anders Crouch. Slutade väl på det enda vettiga sättet då, med 1-1. Även om jag, Bosse Petersson och alla andra normalt funtade människor förutom domaren tyckte att det var en solklar straff, och resultatet borde ha varit annorlunda. Men jag är inte bitter, jag hade väldigt kul ändå. Ölen var god, sällskapet så klart strålande bra. Obligatorisk kuddkastning också. Anders och Ulf hittade på en variant där man skulle kasta så nära mitt ansikte som möjligt utan att träffa. Glad att jag kan vara till nytta boys.

På lördag är det fest här, och utång. Länge sedan nu, det ska bli skitskoj! Kan inte bestämma mig om jag vill ha Mintu eller Jägermeister bara. En svår gåta som måste lösas. Kanske blir det Guitar Hero på fyllan för första gången? Det kommer att bli mycket spännande!


Dagens fakta


"Det är större chans att du dör av en champagnekork, än av en giftig spindel."


Tur att man inte är rik! Ölkapsylen sprättar sällan upp i ögonen.

RSS 2.0