Mina auktionskills

...Är inte höga. Gosh darnit, jag hade satt in ett oar bud på den dumma sidan mrsvensson.se, tänkta så klart att det lät fett najs, man kan vinna auktioner med dyra saker för struntsummor. Men ack, ack vad jag bedrog mig. Istället för att försöka bjuda smart med en cool strategi, vad det nu innebär i sammanhanget så tog ha-djävulen över mig, besatte mig och tog framförallt kontroll över mitt högra pekfinger som klickade på bjudknappen i vild förtvivlan. Försökte få mig en ny mobiltelefon, jag vet inte ens varför, jag har en som jag är nöjd med och som är snygg, förutom då att den inte fungerar i Norrland men hey, vad är anpassat för norra Sverige överhuvudtaget liksom? Jag kan uppmana alla som läser att strunta i sådana jäkla sidor, du kommer inte att vinna, och det är 250 spänn slängda åt helvete. Lite bitter får man vara, jag hade kunnat använda de där pengarna till massa annat kul som till exempel... ja fan vet jag, torrfoder, en kamikazeapa eller vad som helst. Hmmpf.

Mer välspenderade pengar stod bion för igår, då jag såg film med "the core of the people of the group", det vill säga Rikard, Anders och Emily. Vi såg... nånting-nånting Benjamin Buttons -nånting-nånting. Den med Brad Pitt som åldras baklänges ni vet. Mycket fin film, vackert berättad, fin berättelse, häpnadsväckande effekter och hela rubbet. Den var lång och jag trodde att det skulle göra den långsam men icke. Några små partier här och där kunde kanske filas på, men nog är den värd sina många oscars - nomineringar alltid.  Film är ganska skoj trots allt. Kommer aldrig att bli en nörd som min gode rumskamrat, men kul är det. Ska nog städa bort mina x-boxspel, så jag får en fri hylla till mina filmstaplar. Då blir de lyckliga.

Jag vill fortfarande köpa nåt. Jävla kapitalistiska samhälle!


Farbror Hipp Presenterar

Jag vet, det blir tjatigt. Men jag hatar verkligen ciggareter och röklukten. Finns få saker som är skabbigare, det är som ekvivalent med att inte duscha på två veckor för mig. Och jag är så nöjd och glad med alla förbud mot rökning inomhus. Men jag måste ändå tycka syns om rökarna. Det måste ju vara så fördömt kallt att stå där ute, en kall Januarinatt och skaka när man röker.  Förr utom all  cancer, kikhosta och trasiga lungor man får så är det ju som att sparka på en som ligger om de dessutom ska förfrysa händerna. Så kanske en Smoking Mitten kan passa? Det är alltså en tumvante, med ett litet hål i, anpassat för att stoppa ciggen i. Hur brandsäkra de är har jag ingen aning om, men man måste väl ändå se ganska tuff ut med en fet tumvante där man står och puffar? Jag tycker i allafall att det ser enormt mycket coolare ut! Ska man nu bestämt röka kan man ju lika gärna göra det med stil. 200 spänn på Megagadgets.


Mitt läshuvud

Årets andra bok avslutad, Låt den rätte komma in. Det måste vara det bästa jag har läst på väldigt länge. Jag gillar skräckhistorier, men har som alltid tänkt att det har tillhört min barndom. Att jag är så feg nu och att det kan vara lite... ja larvigt. Ack så fel jag hade, speciellt när den är så grymt jäkla välskriven. Ytligt sett en bok om vampyrer. Gott så, för lite romantisk läsning kan tyckas. Men mer djupare handlar den om uttalad och outtalad vänskap, karaktär och en förort på 80-talet som saknar identitet. Väldigt välskriven, många härliga detaljer, många väldigt otäcka makabra detaljer och en gripande men ändå nedtonad berättelse. Brutal och vacker. Som det ska vara. Om filmen är i närheten av att vara så bra så är det ju lätt årets film. Så måste det bara vara.

Nu ser jag fram emot att börja läsa Robert Savianos Gomorra. Om man tvingas leva under dödshot för det man skrivit så måste det vara en väldigt viktig bok. Jag förväntar mig en minst lika stor upplevelse som Låt den rätte komma in. Jag hoppas jag inte blir besviken.

Nu rullar Joshua Radin på min spellista. Allting annat hade varit att lura mig själv.

 

Min idioti

Varför kan jag aldrig ta en chans när det man vill ha finns inom räckhåll?

Din fega idiot.

Mina nya inköp

Pengar på kontot vid midnatt,det betyder shopping, man måste göra sig av med sina pengar så snabbt som möjligt förstår ni! Så givetvis blev det en runda till stan, nåt annat går ju faktiskt inte. Jag ville att det skulle vara för mitt eget nöjes skull men... min gamla dammsugare, som jag fick ärva av Elin för övrigt, halvt fallfärdig redan då, hade tillslut dragit sitt sista sug. Den var gammal och slutkörd. Till dammsugshimlen med den och ersätta den med andra ord. Clas Ohlson is the place to be then, men fy satan vad skruttmaskinerna kostar! För en mojäng som bara suger upp damm... Nåväl. 700 spänn senare har man en ny sugare som man måste konka hem med, muttrandes och svärandes. Men väl monterad blev jag nöjd. Den suger ju faktiskt! Dammet försvinner, vem kunde ana? Dessutom uttrustad med alla de där fiffiga extramunstyckerna. Nu är vi kompisar istället, jag och sugarn.


Sugarn i all sin prakt, på ett nystädat golv kan jag tillägga.


Men jag kunde inte hålla mig borta från privata inköp heller. Lite kläder fick det allt bli. Jag har ju letat ett längre tag efter en väst, men de brukar antingen vara för dyra eller för små. Attans liksom. Men nu! Nu! Hittade jag en som fortvarande var lite för liten. DOH! Men tillräkligt stor för att jag i alla fall ska kunna använda den. 99 spänn med. Passande. Jag verkar göra alla mina klädinköp på New Yorker nuförtiden, vad gjorde man innan den affären? Köpte mindre kläder och sparade pengar. Nöjde med mig nämligen inte med västen, utan fan, en jacka kanske? Var modig och köpte en jacka jag aldrig haft nåt liknande tidigare. Enkel förvisso, men jag gillar den. Jag tycker inte att jag försöker för mycket eller så med den. Varm som satan dock, lite fodrad. Måste kanske köpa en ny igen vid senare vår... Nåja det är då! 500 spänn fick den vara värd!

Nyrakad dessutom. Hatar att vara nyrakad. Dubbelhakan/skinnpåsen under hakan blir alltid så mycket tydligare. Men jackan gillar jag, dessutom i Medium. Yay!


Fått ett litet musik-il. Laddade hem Coldplay, The Veronicas och Joshua Radin igår kväll/natt. Alla underbara. Det är nåt specielt med Coldplay dock. de plockar fram känslor man inte riktigt visste att man hade, muntra som omuntra.
Sedan The Veronicas, finns en låt jag verkligen fastnat för, Untouched. Den är inte så speciell egentligen... Men just nu går den om och om igen.

Min bakisdag...nähä du!...eller lite.

Uppdrag utfört! Det var fest igår hos den alltid lika eminenta Frida, och jag hade modet att ta med min flaska Golden Strike... Kan ju egentligen bara sluta i katastrof eller hur? Men icke då, jag stirrade ödet i ögonen, vek ner blicken för en stund och fortsatte istället överraskande med en småfeg maskerad uppercut. Knockout! Flaskan är nämligen slut och jag är inte särskilt bakis. Okej lite grand. Jag ligger framför soffan, invirad i en filt. Jag har inte tänkt flytta mig härifrån i det närmaste taget. Men jag mår inte illa, har bara en vag antydan om huvudvärk och  kan hålla balansen. Så har det inte varit de senaste tillfällerna, kan jag ju förtälla om. Minst sagt. Sport, sitcoms, realityserier och framför allt Gordon Ramsay, jag kommer att svälja allt idag. På ett bra sätt, lite små glupskt men med omsorg och stil.

Just nu är det multitasking på hög nivå, skriver blogg, äter frukost, tittar på tv, spelar harpan och läser DN på samma gång. Got to love it!

Det blev tyvärr ingen Hugo, kö lång som flera långtradare känns det som, och man har ju inte lika mycket status som Frida och Emily som kan VIP:a sig in var som helst. Men om två veckor ska jag fan komma in, då är nyss nämnda damer DJs där, är ni i Norrköping är det någonting ni inte får missa! Jag ska absolut inte göra det. Det fick bli Svea istället... Fin musik, bra dansgolv men på tok för hög ljudnivå, det går verkligen  inte att prata med varandra där inne, så gav väl upp relativt snabbt. Men kul var det!

Jag har blivit lätt beroende av att laga mat, märkligt att sedan jag börjar äta mindre så är det deto roligare att laga mer. Har blivit ganska kreativ i vissa tillfällen! Har dessutom fått ett par sylvassa knivar av far min i julklapp så nu har jag skärsår fulla tummen, underbart! Både i torsdag och i fredags gjorde jag storkok, en chilifärs och köttfärsjärpar som sammanlagt räcker till drygt 30 middagar. För 400 spänn. Ekonomiskt och bra. Har hela frysen full av portionspåsar nu. Men mat har blivit lite av passion, när det väl stämmer. Men fisk är fortfarande inte gott.

 

Min hemkomst

Så har man kommit hem och allting lugnat ner sig, efter nära inpå...vadå 4 veckor i Skellefteå? Nåja hemma är man och allt är väl. Rikard är sen hem, så än så länge är jag dessutom ensam hemma så det är desto lugnare. Rikard kan vara en vild kille. Stället såg precis ut som vanligt, förutom att tidningsbudet hade tapetserat vårt golv med DN, och att vår hyresvärd hade den dåliga smaken att höja vår hyra med dryga 300 spänn. Fucker, vi har ju inte ens ett vettigt tapetserat vardagsrum.

Tog tag i saker direkt och städade ur mina garderober, skulle ändå in i nytt så lika bra att rensa ur saker jag inte längre kan ha eller för den delen vill ha. Shit-friterad potatis vad det försvann saker och min garderob blev lättmanövrerad. Less is more tror jag trots allt. Fem våldsamt stoppade kassar med kläder blev över, en slags befrielse faktiskt.  På tal om att ta tag i saker så hade jag tänkt vara duktig och plugga idag, men jag tyckte att jag redan hade en så snygg avslutning på den delen, så varför göra en Sagan om ringen med 17 olika slut? Lika bra att nöja sig, för kvaliténs skull. Vi säger så.

Träffade Emily i dag för shopping, som jag saknat henne, så givetvis roligt att återse min vän igen. Införskaffade ett par tokigt billiga jeans på Dressman för en hundring, en riktig tajt historia. Byxorna alltså. Ska bli intressant att se om jag kan sitta i dem.  Avslutar shoppingen med det sexigaste inköpet någonsin, ögondroppar för linser. En liten, liten flaska för 110 jäkla spänn. Ugh. Ögondroppar kanske är som parfym. Ju mindre flaskorna är, desto dyrare. Snart kommer kändisarna att erövra linsvätskebranschen med, sanna mina ord. Varför nöja sig med ett vanligt märke när man kan ha Britney Spears eller Filip Hammars?


Farbror Hipp presenterar

Jag har aldrig varit en man som är särskilt begeistrad i friluftsliv och camping med tält fulla av kallgrader och mygg. Men det allra värsta är sovsäckar. Det är inte så att jag vägrar sova i dem, men de är så himla osexiga. Fula och obekväma då de är så trånga och benen virvlar sig och allt där i mellan. Skitdryga att rulla ihop också, brukar bli att man trycker i vild förtvivlan och hoppas på det bästa. Men på coolstuff.se finns det en ball grej, en Selk'Bag! Det är helt enkelt en overall, som extraknäcker som sovsäck. Varmt, mysigt, praktiskt och man ser ut som en michelingubbe. Whats not to like? Kostar någonstans mellan 1500 till 2000. Men Måste väl vara värt det istället för de där himla säckarna? Ni hör väl bara på ordet? Säck. Sexigt värre.

Finns dessutom i en massa fräsiga färger!

Mina nyårslöften

Det bästa med att plugga är att inte plugga. Utan göra annat istället, för det gör detta andra så mycket roligare. Sällan drar sinnet iväg lika mycket som när man behöver tänka i akademiska tråkiga termer. Så voila - blogginlägg! Innan dess var det top model på danska. Innan dess var det så mycket roligare att hämta ved, och att duscha. Och så vidare. Men jag har skrivit, ett helt stycke! Yes, whos da man?!

Ett nytt år alltså. Förra årets inlägg var ganska bittert känner jag nu, 2007 var trots allt ett skitår. Jag har inte energin att skriva en årskrönika för 2008, men det har varit mycket, mycket bättre. Inte på långa vägar perfekt, men bättre. Jag tror en del på 2009 måste jag säga. Jag spricker inte av förväntningar men jag tror det kommer att bli fint. Det känns som att jag förstår mig själv och andra mycket bättre nu. Sant eller ej, den insikten betyder någonting.

Jag bryter väldigt, väldigt, väldigt sällan mina löften och isåfall för en god orsak. Jag är en man av mitt ord, så därför försöker jag inte att lova allt för mycket. Men nu ska jag göra några försök på nyårslöften. Det betyder att jag måste försöka göra dem enkla för att ja. De ska inte gå åt helvete helt enkelt!

Mina löften är som följer:

  • Jag ska inte börja knarka.
  • Ej heller ska jag använda tobak i år heller.
  • Jag ska däremot försöka hitta min fyllenivå igen. Sedan jag börjat gå ner i vikt har jag inte hittat någon bra nivå, blir inte tillräckligt full, eller för full. Nu ska jag hitta åt den igen, att gå hem från festen klockan 1 är fan ingen höjdare. Bli alko-smart helt enkelt.
  • Jag ska göra det som krävs för att jag ska bli lite konkurrenskraftig ute på "marknaden". Fortsätta, och bli klar med att, gå ner i vikt, snygga till mig. Det kommer så klart inte att bli succe, jag är inte på något sätt en 10 poängare, inte ens en femma. Men om jag kan komma upp till en fyra så är det ändå någonting!
  • Jag ska börja läsa mer böcker, för rena nöjets skull. Det är någonting jag saknat, det är lugnt, mysigt och utbildande. Jag har redan läst en bok i år, Gordon Ramsays självbiografi, Humble Pie. Faccinerande man denna Ramsay, att få äta på en av hans restauranger skulle vara hur coolt som helst. De två nästkommande böckerna är Låt den rätta komma in och Gomorra. Okej, det är inte så originellt, de ligger på försäljningstoppen, men ge mig ett bryt. Jag läser i alla fall!
  •  Jag ska göra mitt allra yttersta för att inte behöva flytta tillbaka till Skell-hell. Norrköping känns verkligen som mitt hem just nu, jag skyr den dagen då/om folk börjar flytta därifrån...
Om dessa löften uppfylls är jag på god väg till att bli en mer komplett, vuxen människa. Ganska coolt va? 2009 är året det händer!

RSS 2.0