Mitt äventyr på badhus

Nej okej så jävla spännande är det kanske inte. Men det var första gången på många år som jag har suttit min fot på ett badhus. Tycker de i regel är ganska läskiga. Snuskgubbar, bar hud överallt, skrikande barn och så simmning. Hatar att simma, människan är byggd för att stå med fötterna stadigt på marken, inte flaxa runt som ett vildsvin i panik. Lyckligtvis då var det ju inte jag som skulle bada, utan vi skulle filma babysim, eller åtminstone skulle vi öva på att filma babysim. Kan väl kort säga att det gick sådär, tur att det bara var övning med andra ord. Det är svårt att filma med personlighet, tar ett bra tag innan man kan hitta sin egen stil.

Trots att jag hatar barn så måste jag säga att det såg lite lustigt ut när de läskiga bebisarna flyter runt och plaskar, drog till och med på munnen litet medan jag fångade dem på band. Även föräldrarna var förvånansvärt schyssta vad gäller filmning. Jag menar det är ju ett känsligt ämne, att filma folk i baddräkt och bikini. Men det gick bra, filmade fint i backen när en ung mamma började amma. Tror inte hon skulle uppskatta att ha det på band. Något annat som kändes lite olustigt var att gå omkring med kameran i omklädningsrummet (hade så klart låst in kameraväskan i ett skåp) liksom... "Nej snälla herrn jag ska inte filma dig i duschen. Nej sa jag. Nej arrghhh, ta bort den, ta bort den!!"

Känns inte badhus överlag som en väldigt strategisk plats för pedofiler att vitsas i?


Fotboll i kväll och en viss krock infinner sig. Vad ska man egentligen titta på? Mitt Arsenal möter Sevilla, Rikards United möter Benfica och Ulfs Barcelona möter Lyon, och vi har tillgång till alla tack vare Rikards viasat guld abonnemang. Lutar dock åt Barcelona - Lyon, Kongo-Kim trots allt. Men Arsenal - Sevilla är egentligen så klart hetare.


Idag känns allt en aning lättare.



Farbror Hipp Presenterar

Jag och min allraste goda vän David har ett nödvändigt projekt på gång: Projekt Jul. Det går kort och gott ut på att julen ska räddas, och julkänslorna flöda. Detta genom att försöka komma underfund med vad som gör julen så speciell, och sen göra allt i vår makt för att förstärka den. Så har ni något speciellt som ni tycker att, fan det här är jul för mig, skriv och kommentera för tomtens skull! En sak vi anser vara enormt viktig för julen är snö. På senare år har det varit lite sisådär med den saken, och mycket av känslan har då gott förlorad. Då kanske ni säger att: "Det går ju trots allt inte göra något åt" och bommul är ju inget fullgott alternativ. Över huvudtaget. vad då göra?
Jo! På coolstuff.se kan du nämligen köpa super-snö för antingen 39 spänn för ca 3 liter, eller 200 riksdaler för 45 liter. Den här snön kommer i påsform, som man sedan blandar med vatten och vipps, så förstoras den big time och du har fin, kramvänlig snö! Det som är fiffigt är att den inte smälter bort heller, om du skulle råka befinna dig i något härligt tropiskt land till exempel, utan den ligger där och ser fin och mjuk ut. Alla drömmer vi om en vit jul.

image97



Dagens katt

Jag är ingen drickare av stora mått, förrutom när jag väl dricker då kanske, men ibland tror jag vi alla känner så. Bara lite, liiiite mer vin efter en jobbig dag. Så även katter.

image98

Min uteblivna sömn

Kan inte sova. Har sovit dåligt hela veckan, men speciellt ikväll är John Blund frånvarande, förmodligen har han en fest med andra små väsen. Dansar macarena eller vad vet jag. Hoppas han har kul i alla fall. Jag själv har lite ångest. Över livet hemmavid, oroliga tider, mer vill jag inte gå in på det på bloggen just nu, men det gör det svårt att få nåt vettigt gjort här, extremt många mil här i från. Skolan går segt, uppsatsen verkar inte vilja skriva sig själv och den är mördande tråkig att ge sig på. Men i morrn måste jag. Skriva om populärvetenskapliga retoriska modeller och annat häftigt. Suck. Inte har jag kommit mig för att söka praktik heller, apati. Förmodligen är allt vettigt tagit redan. Idiot.

Har försökt promenera bort det, få lite frisk luft, komma igång med tankeverksamheten, känna den uppfriskande snön mot mitt ansikte, det vanliga. Två gånger denna natt. Kan inte påstå att det har fungerat särskilt väl. Kände mig bara mer förvirrad. Såg en man stå lutad mot sin bil, jag tror han grät. Visste inte om jag skulle gå fram eller inte, kanske behövde han någon att prata med, kanske ville han bara vara ensam. Självklart tog jag det fega alternativet och gick på en annan gata istället. Gud bevare mig väl, man kan väl inte hjälpa främlingar?

Funderade faktiskt på att gå på filmfesten i dag på Trappan, köpte öl och allt. Men ångrade mig sedan, jag vill inte festa på halvhumör. Ska ladda upp inför nästa helg istället, nu ska vi banne mig spika inflyttningsfesten då. Och då ska jag dricka ordentligt, på riktigt denna gång. Hoppas jag. Fritt fram att komma i alla fall, och dagen efter blir det första adventsmys med julfilm och glögg, samtidigt som vi är bakfulla som svin. Vill du får du gärna vara med då också, ju fler desto mysigare.

Dags att ge sängen ett nytt försök då. Den är jävligt skön trots allt. Nytvättade lakan och sängkläder...

För jag kan väl inte gå på en tredje nattpromenad?

Min lilla fotbollsfest

Sådärja, Sverige äntligen klara för EM! Matchen var förvisso ingen jättehöjdare, spelet gick långsamt och saknade lite udd, men vi vann, och tog oss dit vi skulle, gott så. Vi kom dessutom i en finfin seedningsgrupp, så vi kan missa de allra svåraste lagen i gruppspelet. Då behöver vi bara lära oss att spela ordentlig fotboll då så kommer allt att gå suveränt.

Anders var här och såg matchen med oss, det var mysigt. Öl, pizza och fotboll i goda vänners lag är en svårslagen kombination. Jag tyckte till och med att ölen var god, och fick inte rysattack en enda gång. Jag kanske börjar bli man till slut? Vi passade även på att se andra halvlek av kvällens skräll, England utslagna ur kvalet av Kroatien! Som vi hejade på Kroatien, de spelade jävligt schysst fotboll, och deras förbundskapten skuttade av glädje, lite som en besatt duracell kanin. Kroatien kommer att vara lite av mitt favorit lag (Efter Sverige då så klart) i sommarens EM, längtar redan nu. Och England... vad ska man säga? McClaren tog ut en blandning av överskattade engelska spelare från mittenlag, orutinerade ynglingar och ett gäng föredettingar. Inte konstigt att det går åt helvete då. Kommer förvisso kännas lite märkligt att inte ha med ett England i ett EM, men lite skönt ändå. Äntligen får sig deras hybris en smäll. Är man född i jante-land så är man i guess. Vi tjoade faktiskt mer när England blev utslagna än när Sverige kom vidare, skadeglädje och allt det där.

Varit en hel del Harry Potter på senaste tiden. Aldrig varit en fan så, men läser första boken och har under den senaste veckan sett de tre första filmerna. Visst är det lite fjantigt men... så här i jultider är det ganska schysst att fjanta ner sig litet. Jag är nog inte så vuxen trots allt, eller jag har ju förstås alltid sagt att man inte är mogen förrän man bevisat sin barnslighet. Ibland är jag tokigt mogen med andra ord.

I går kväll började Rikard och Ulf kalla mig "sprickan". Jag har inte den blekaste aning om varför. Men visst låter det lite coolt, lite farligt? Sprickan Olofsson, med rätt att lägga mig i och försvåra saker och tings relationer till varandra. sprickan är inte lika tufft som säg, väggen eller stenen, men betydligt häftigare än kudden eller andra mjuka saker. Eller Jonas för den delen. Töntnamn. Jag ska byta namn till James.


Dagens katt
Bara för att den är så förbaskat söt. Alla blir vi lite ledsna när någon äter ens kakor.

image96


Mitt sug som blev till sand

....

Jävla skithelg.


Det här skulle ju vara helgen med stort H, helgen det händer, äntligen helg och så vidare. Fest, prima fotboll, glädje, skål och skratt. Men festguden tittade på mig, skrattade först men tröttnade snabbt, ryckte på axlarna och sa knappt hörbart: "Meh."

Som ni kanske har listat ut vid det här laget så blev det förstås ingenting av mitt förra blogginlägg, av flera olika anledningar. Först och främst så fick Anders andra planer, skånebesök och allt. Och det är väl okej, hur han spenderar sin helg är, så klart, upp till honom. Men faktum kvarstår att våran medfestare försvunnit, och så också kanal 9 som visade matchen, och det var på tok för sent för att kunna boka något bord på Olearys eller liknande. Fest kändes helt plötsligt väldigt avlägset, det kändes inte stenkul att festa på två pers, speciellt då man trots allt bor med den andra personen. Vi skulle bara hänga som vanligt, fast med betydligt dyrare alkohol som redskap istället. Så både jag och Rikard tyckte att det var lika bra att skjuta upp det...igen. Speciellt frustrerande denna gång då jag verkligen var laddad för fest på riktigt för en gångs skull.

Andra problem kvarstod. Hur skulle vi kunna se matchen? Vi har trots allt inte kanalen. Det fanns alltså två alternativ, sitta och häcka framför en radio eller sitta inne i mitt lilla rum och hoppas att det fanns en hyfsad stream som inte laggade på tok för mycket. Det andra alternativet lät trots allt bättre och vi fick snilleblixten att vi faktiskt kunde flytta min dator till vardagsrummet istället. VI hittade till och med en vass stream, en norsk sådan med superkvalla. Lite jobbigt var att de skulle eftersända matchen en timma senare, men det kunde vi. Sen la de på ungefär 45 till det också. Men sisådär kvart i 12 kunde vi faktiskt börja titta.

Varför ville vi titta på den matchen? Sverige var fullständigt värdelösa och Spanien spelade ut oss hur enkelt som helst. Speciellt dålig var Petter Hansson. Jag fattar inte, hur kunde killen bli årets back igen? Han är långsam som en jävla EPA-traktor, passar alltid bakåt eller gör imponerande långbollar som går över sidlinjen eller till och med kortsidan. Dessutom var det han som brutalt missade markeringen vid första målet. Efter dryga 40 minuter och ytterligare ett mål för Spanien fick vi nog och stängde av skiten. Vilket jäkla antiklimax. Sverige hade tydligen bara en riktigt bra chans, och jag är så frustrerad på Lagerbäck att jag inte vet var jag ska ta vägen. Chippen som är petad i engelska bottenlaget Bolton, Ljungberg som spelat typ 90 minuter hela säsongen utan att gå sönder, och så Taco-Svensson och sidleds-Danne, båda från allsvenskan, när det finns spelare som Sebastian Larsson och Källström istället? Och de killarna ska alltså kunna mäta sig med Xavi (Barcelona), Albelda ( Valencia) Fabregas ( Arsenal), Iniesta (Barcelona) och Silva? (Valencia) Jo tjenare. Spelar vi på detta sätt så kommer vi inte att klara ett eventuellt gruppspel i EM, det är en sak som är säker.


Jag klippte mig i fredags. Det känns inte bra, skönt att bli av med hår men frisyren känns jättetrist.

Mitt Internet har kopplats ur minst tio gånger sedan jag började skriva detta inlägg.

Jag och Rikard åt åtminstone tacos igår, någonting var vi tvungna att hitta på. Den var åtminstone jävligt god.

Jag behöver en duch. Och en promenad. Sen ska lägenheten städas. Tjoho.


The Fray. Trust me.

Looking for something I've never seen
Alone and im in between
The place that I'm from and
The place that I'm in
A city I've never been
I found a friend or should I say a foe
Said there a few things you should know
We dont want you to see
We come and we go
Here today, gone tomorrow


Mitt sug (VODKA! JÄGER! SPRIT!)

Jolly gosh, snart så. På lördag blir det till slut alkohol, och till Sveriges kanske allra mest intressanta match sedan VM, eller åtminstone sedan förra mötet. Vilken match det var. Har svårt att tro att det kan gå lika bra denna gång, men ingenting är förstås omöjligt. Har inte jättekoll på Spanien just nu, på grund av rättighetsbråken och så. Men Fabregas är i fullständig livsfarlig form. Och då passar Linderoth på att vara skadad... Yikes. Vem kommer att få den otacksamma uppgiften? Sidleds-Danne är väl tyvärr det troliga valet. För känner jag Lars Lagerbäck rätt så lär ju Kongo Kim sitta på bänken till 75e minuten ungefär.

Började bli redigt nervös, matchen sänds ju av en låtsaskanal som kanal 9. Men lyckligtvis visade det sig att Anders faktisk har kanalen, halleluja! Nu börjar ju matchen rätt sent, men det ska nog gå bra att komma igång i alla fall. Vodka, och jägermester, de andra ska kanske dricka öl eller annat fjolleri. Inte jag, jag ska dricka sprit och bli full som en jäkla... ballong full av sprit. Jepp, perfekt liknelse där. Lite tråkigt om vi inte lyckas bjuda in mer folk, får väl se vad som kan göra åt saken, hade onekligen varit skoj med lite äkta förfest. Men jag har som bekant inte så många kontakter, så lägger mitt hopp på Anders. Men kan ju förstås locka mina trogna läsare, kom till Anders på lördag! vi ska dricka sprit och se fotboll och sedan gå ut någonstans. Förslagsvis Hugo, för att antingen fira segern eller dränka våra sorger i ännu mer alkohol. Hur klockrent som helst, du vet att du vill!

Jag har äntligen både fått en dörr till min lilla skrubb till rum, samtidigt som vi har fått upp både gardiner och skaffat Internet. Det här börjar ta sig, absolut! Att vi kan koppla upp oss på Internet märks främst på min gotlänning till granne, helt plötsligt syns inte röken av gossen. Internet är farligt. Jag som till och med hade börjat läsa böcker istället. Är det så man levde innan Internet?

Just nu är det mycket lugn musik som spelas på min Itunes. Norah Jones, The fray och Paolo Nuitini. Ibland måste man bara få lyssna på något vackert. Det rockiga kan komma senare, nu är min själ from och stilla.



Farbror Hipp Presenterar

Många av oss är ganska nyfikna varelser, jag vet att jag är det, och det finns fortfarande en viss charm att spionera på folk alá mellanstadie övernattningar. Allt på en väldigt oskyldig nivå så klart. Men ofta så sviker våra sinnen oss i dessa tillfällen. Kanske måste man viska till sin spionerarkompis för att fråga vad de egentligen sa, och sedan får man en hysterisk feltolkning som svar istället. Då är lite spionutrustning schysst, för att slippa de dumma missförstånden. Då är det bara att skaffa en Ear Spy från coolstuff.se. För 60 spänn får du denna hyfsat coola spionmackapär, som gör att du kan höra konversationer upp till 25 meter bort. Det som kanske är lite mer synd i sammanhanget är att den så klart inte kan sålla bort andra ljud än konverationer, så alla ljud i mickens riktning förstärks. Så prova den inte gärna på en fest, du kommer bara att bli döv. Men annars är det bara att spionera vidare!

image92image94





Dagens katt

Okej jag tror den talar för sig själv. jag kan bara lida med den stackars katten.

image95

Vårt Love shack

Wow, länge sedan jag skrev va? Ni måste ha längtat er tokiga. Eller hur. Nåja, jag kan skriva i alla fall tänkte jag. Det har hänt en hel del sen sist, och det har funnits en del material att skriva om. Visserligen går allt stillsamt, men ändå. Bara saker som själva flytten, där jag fick sitta i lastutrymmet i vår hyrlastbil och göra mitt bästa för att inte flyga in i väggarna varje gång Ulf svängde. Eller helgen utan vila då det var packa, hjälpa att flytta, packa upp,hjälpa nästa person att flytta, upprepa några gånger. Men det blev bra, och lägenheten blir bara bättre och bättre. Idag ska jag nog rent utav köpa gardiner. Stort.

Lägenheten ja, Rikard har gett den sitt namn, och varför inte bara göra det officiellt? Love Shack heter den. Inte kanske av den erotiska sorten, den enda kvinna som satt sin fot där är Rikards mamma och det närmaste vi kommit manlig kärlek är nog ett kuddkrig. Men kärleksfulla är vi likafullt, och det är bara att ringa på dörrklockan och känna värmen. Stig in, stig in!

Uppsatsen går så enormt segt att vi inte har börjat ännu. Illa. Research kallar vi det. Men för sjutton gubbar nu, nåt måste hända! Om man börjar skriva kanske nåt händer automatiskt? Eller är man för skoltrött för att orka bry sig? ...Jävla uppsats.

Gosh vad jag fortfarande vill ut. Har inte druckit en droppe alkohol sedan Anders inflyttningsfest. Hade tänkt dra ihop den efterlängtade ryska festen till helgen, men Ulf ska visst hem till Örebro igen, så det får bli nån annan gång då. Suck. Men snart, det är fasen bara att ni handlar er en rysk outfit, vodka och införskaffar ett lagom glatt humör. Men inte för glatt kanske. Själv hade jag tänkt vabra ett ryskt gatubarn. Så börja förbereda er redan nu! Men nån som ska ha ett party till helgen och vill bjuda två söta gossar som mig och Rikard? Vi är ganska snälla, ställer inte till det. Spiller vi nåt torkar vi upp det. Bad to the bones och så.

I dag fick jag äntligen pengarna av Ulf, har levt den senaste veckan på dryga 200 kr. Har varit ganska drygt må jag säga. Men nu är de äntligen i min ägo! I min ägo kommer nog internet att vara från och med i morgon, så då kan jag förhoppningsvis uppdatera lite mer. Nästan glömt hur man gör, vilket så klart inte heller är bra för uppsatsen. Skärpning Jonas, skärpning.

Våld. Överallt. Dödskjutningar i Finland av alla länder. Italienska fotbollssuportrar våldsammare än vanligt. Nu går de till och med ihop med rivaler för att storma poliser. OCh då har jag inte nämnt alla jävla krig. Så jävla illa.


Dagens katt

image91

Droger är helt plötsligt helt acceptabelt om det är nåt katter pysslar med!


RSS 2.0